Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGERS BEKIJKEN NIEUWE TUNNELS

VLAARDINGEN- Inwoners van Vlaardingen en Rozenburg konden vandaag de toeritten oplopen van de tunnel in aanbouw onder de Nieuwe Waterweg (Het Scheur). Onder zeer zomerse omstandigheden brachten ruim 2500 geïnteresseerden een bezoek aan de Blankenburgverbinding. Zowel aan de noord- als de zuidkant van het tunneltraject konden belangstellenden afdalen in de tunnels in aanbouw. De bouwplaats in Vlaardingen en Rozenburg was open voor publiek in het kader van de 15e editie van de Dag van de Bouw.

Medewerkers van de Blankenburgverbinding vertelden bezoekers tot 16.00 uur alle ins en outs van het werk aan de tunnels. Het was ook mogelijk met een bus via de Hollandtunnel naar knooppunt Vlaardingen te rijden. De route in Vlaardingen startte bij het informatiecentrum op de Maassluissedijk. Voor het eerst sinds oktober 2021 kon het publiek met eigen ogen zien hoe de werkzaamheden vorderen. Verrast en onder de indruk van de grootte van het project, leidde dit bij het bezoek tot enthousiaste reacties.

Om 10.00 uur was de opening op 28 meter diepte in één van de bouwkuipen. Bij deze opening waren aanwezig: gedeputeerde Frederik Zevenbergen (VVD), wethouder Bart Bikkers (VVD), projectdirecteur Hélène Moors (Rijkswaterstaat), Patrick van Os (adjunctdirecteur BAAK) en Dennis van der Werff (Koninklijke Bouwend Nederland).

De Blankenburgverbinding bestaat uit een nieuwe snelweg, de A24, die de A20 bij Vlaardingen (noordoever) verbindt met de A15 bij Rozenburg (zuidoever) via een tunnel, die vanaf dag één bekend staat als de Blankenburgtunnel (naar het verdwenen dorpje Blankenburg bij Rozenburg).

Waar natuur- en milieuorganisaties in 2015 vreesden voor aantasting van het groen en toenemende luchtvervuiling had het ministerie van Infrastructuur en Milieu het over ‘de bereikbaarheid, de leefbaarheid en de economische activiteiten in de Rotterdamse regio’. Om dit in de toekomst te kunnen garanderen is de Blankenburgverbinding van groot belang.

1 reactie op “VLAARDINGERS BEKIJKEN NIEUWE TUNNELS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *