Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DOORPAKKEN NA VONDST WAPENS EN DRUGS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De VVD in de Vlaardingse gemeenteraad wil van het stadsbestuur precies weten welke gevolgen de proef met het recente preventief fouilleren heeft voor de verdachten waarbij wapen en drugs zijn aangetroffen. De partij komt met vragen als: ‘Welke leeftijden hadden deze personen? Zijn daarbij ook vervoersmiddelen doorzocht, zoals auto’s en scooters? Kunt u aangeven tot hoeveel en welke strafrechtelijke of bestuursrechtelijke sancties dit heeft geleid?’

De politie heeft de afgelopen week bij twee acties een flinke hoeveelheid steekwapens en drugs aangetroffen. Bij de eerste actie aan de George Stephensonweg zijn zes messen aangetroffen. Op het Geuzenplein zijn een mes en verschillende soorten drugs aangetroffen. Bij een andere actie, in Holy, is 1 mes aangetroffen. In de Vergulde Hand zijn 11 messen, een hamer en een metalen pijp aangetroffen, zo melden de betrokken agenten op social media.

2 reacties op “DOORPAKKEN NA VONDST WAPENS EN DRUGS VLAARDINGEN

 1. Maak je maar niet druk.
  Zolang je het mes uit de keukenlade niet in een huisgenoot steekt mag je deze gewoon hebben.
  Ook mag je een kruisboog, harpoen thuis hebben liggen.
  Als je ermee over straat loopt in een bepaalde buurt, waar veel criminaliteit plaatsvindt, wordt het een ander verhaal. Zeker als het aangewezen is als preventief fouilleringsgebied.
  Als sportduiker of honkballer mag je een duikmes of honkbalknuppel vervoeren in of op je voertuig, op weg naar je sportclub. Niet als je met een paar vrienden een voetbalwedstrijd gaat bijwonen of een demonstratie.
  Maar je weet toch ook wel wat voor soort individuen met een (steek) wapen op straat rondlopen zonder vergunning of noodzaak?
  En zolang je rode zakdoek uit je kontzak hangt levert het alleen voor jou een gevaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *