Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN MOET BELANGSTELLING POLSEN VOOR KINDERRAAD’

VLAARDINGEN- Bij Vlaardingse basisscholen moet door de gemeente worden geïnformeerd of er belangstelling bestaat voor het installeren van een Kinderraad en een Kinderburgemeester. Met dat verzoek komt de eenmansfractie van Heel de Stad. De fractie hoopt hiermee de basis te leggen voor een structurele Vlaardingse Kinderraad en Kinderburgemeester en te leren van de ervaringen van gemeenten die al een kinderburgemeester hebben aangesteld. Ook kan gebruik worden gemaakt van lesmateriaal dat al is ontwikkeld.

In buurgemeente Schiedam bestaat al jaren een kindergemeenteraad, een initiatief van de gesubsidieerde instelling De Kleine Ambassade (voorheen Stichting Kik’r). De Schiedamse kindergemeenteraad bestaat uit drieëntwintig niet gekozen leden van verschillende Schiedamse basisscholen. De kinderen buigen zich vooral over politiek-correcte thema’s als kunst, cultuur en milieu.

Tot zijn verscheiden had in de Schiedamse politiek alleen Andreas Rose (LOS) ernstige bedenkingen bij dergelijke initiatieven (’Geldverspilling en flauwekul’).

1 reactie op “‘VLAARDINGEN MOET BELANGSTELLING POLSEN VOOR KINDERRAAD’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *