Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KINDERBOERDERIJ SCHIEDAM PER DIRECT GESLOTEN

SCHIEDAM- Kinderboerderij ’t Hoefblad is per direct gesloten. Volgens een summiere verklaring van de kinderboerderij in het Beatrixpark is men ‘op last van de overheid per direct weer gesloten’. De maatregel zou alles te maken hebben met de zogenaamde covid-maatregelen.

Op ‘Bevrijdingsdag’ heeft ‘t Hoefblad nog het Schapenscheerdersfeest gevierd. De schapen zijn daarbij allemaal van hun vacht verlost. Ook waren de openingstijden aangepast: van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 14.00 uur.

De kinderboerderij was in 2016 ook al eens enige tijd gesloten. Toen was de aanleiding een reel gevaar: het uitbreken van de vogelgriep in Nederland. Er was toen een afschermplicht van kracht die ook gold voor ’t Hoefblad.

15 reacties op “KINDERBOERDERIJ SCHIEDAM PER DIRECT GESLOTEN

 1. Het beperken van openingstijden leidt tot een grotere concentratie van bezoekers. Geen goede maatregel dus. Gezien het gedrag van de gemiddelde mens begrijp ik dat het personeel middels een totale sluiting tegen besmetting van bezoekers beschermd dient te worden. Er komt nu een nieuw probleem om de hoek kijken, oudere mensen die voor de tweede keer zijn geprikt en geen mondkap meer dragen. Zij zijn beschermt, dus wat er met anderen door hun toedoen kan gebeuren laat ze volledig koud. Dit zie je ook in winkels gebeuren. Als personeel ze vraagt om een mondkapje op te doen zeggen ze ,,ik ben 2x geprikt” Ze zeggen nog net niet ,,het kan me geen pest schelen wat er hierdoor met jou gebeurt”.

  1. Kortom alle ellende is vooral voor ouderen veroorzaakt.
   Heel Nederland plat en financieel kapot, na onze generatie moeten nog 2 generaties de rekening betalen. Als je ziet hoeveel ouderen over je heenhangen bij b.v. de Dirk schrik je erg. En dat vaccineren is geen wondermiddel. Je kan nog steeds ziek worden alleen minder ernstig maar je blijft besmettelijk voor anderen, maar daar hebben die lui maling aan. En de meeste oudjes die zogenaamd aan corona zijn gestorven zijn gewoon overleden zijn aan ouderdom of een stevige kou i.c.m. ouderdom. Er sterven nog alleen maar mensen aan het coronavirus volgens deskundigen. Ik hoorde een verhaal, weet niet of het waar is, dat er een persoon was overleden aan een hartstilstand in ziekenhuis maar dat het personeel vertelde dat de doodsoorzaak corona was, dat zou meer geld opleveren qua verpleging.De nabestaanden zagen dat op de overlijdensakte staan als doodsoorzaak.
   Is niet dat ik geen respect heb voor ouderen boven de 80, maar men moet ergens aan overlijden.

  2. @ Hans Kreuger: Dat is precies wat gebeurt..
   Vanmiddag bij de Lidl stond er ook een ‘onnozele’ bij de kassa zowat tegen mij aan : Ik zei of hij misschien achter het karretje bij zijn metgezel in de rij wil staan om zo afstand te houden. Vol overtuiging kwam er een fier “Ja maar ik ben ingeënt hoor” uit, waarop ik zei “maar ik niet”.
   Alsof er een bom insloeg. Hij was toch ‘veilig’, wat had ie met mij van doen?

   1. Had je geen muilkorf op dan?Je weet wel, die stiklap die oh zo goed werkt tegen het killervirus. 😉 Blijf in het vervolg maar gewoon binnen. Beter voor ons allemaal. Kunnen wij door met leven.

     1. Prima. Vooral blijven hangen in het coronageloof met de door politiek en media gecreerde massa-hysterie. Niet-werkende mondkapjes, onzinnige avondklok, na 20.00 uur geen alcohol kopen en de laatste farce: terrasjes om 18.00 uur dicht.

      Wat deze plandemie al meer dan een jaar zo duidelijk maakt is dat de meerderheid bestaat uit slappe, snel gekwetste gedweeë volgers, die liever kiezen voor het milde verraad. Lafaards zijn het.

      Vorig jaar kwam ik 0 covidgevallen tegen met echt ernstige klachten (een griepje hoort d’r gewoon bij!). Nu veel wel vaccinatiesukkeltjes met klachten, denkend dat het wat anders is (duh!). Ik blijf graag ver uit de buurt van die rotzooi. Maar prima dat er voor de gelovingen Astrazenica beschikbaar is. Op dat het maar snel z’n werk mag doen!

      Wat zal de elite teleurgesteld zijn met wat ze overhouden na de grote omwenteling.

     2. Hey Bep, ik dacht dat je inmiddels aan corona was gestorven of opgesloten of van deze site verbannen., het was zo stil rond jou en ik mis echt die debiele reacties van jou. Nou K nog terug en bontkraaggie en het gekkenhuis is weer compleet als tenminste dhr, Sodenkamp ook weer van zich laat horen met reacties die zes A viertjes beslaan.

     3. @ Hans , met jou vind ik het toch altijd wel lachen , jij bent immers de kers op de taart op deze site .

    1. Als de cijfers op de ic naar beneden gaan na:

     anti-lockdowndemonstraties, Ajaxfeest, blm-demo, pro-Palestijnen demo, Koningsdag, stiekeme feestjes, volle outletcentra’s met Duitsers, volle supermarkten (die al dik een jaar functioneren als de tempels van het coronageloof!), na versoepelingen en slechts 1,7 miljoen mensen in Nederland die de deugprik hebben ondergaan (Sukkels! Je immuunsysteem laten verzieken voor de belangen van de elite…).

     Kunnen we dan niet gewoon vaststellen dat de herbenoemde griep (want dat is het) uitsluitend de ouderen met een slechte conditie (veelal leefstijl gerelateerd) trof, waardoor de rest weer gewoon mag en kan leven ?

 2. Heerlijk dat je er weer bent Bep.
  Lekker kort maar duidelijk door de bocht.
  Ben het niet altijd met alles eens wat je schrijft maar wel met veel, zeker wat betreft dat van corona een gigantische olifant wordt gemaakt.
  Alle regeltjes en wetjes voor nog geen 0.11 procent van 17000000 Nederlanders die eraan zouden sterven. Jaarlijks sterven er ruim 20000 aan (mee)roken. En maar te zwijgen over mensen die overlijden doordat er veel operaties en onderzoeken zijn uitgesteld. Veel mensen lopen corona klachten op door idioot gedrag om bij grote illegale feesten te zijn. Het tegenovergestelde van de wauzen welke het liefst in een maanpak naar de winkels gaan en elk medemens als een potentiële moordenaar zien.
  Doe normaal met enig verstand. Ben wel heel erg benieuwd hoe het binnen een week is met de besmettingen, na het beëindigen van de Rammedan en afsluiting met het Insuline feest.

   1. Dat dacht ik ook dat Bep was overleden aan corona.
    Tijd niets gehoord met dat domme gelul.
    Maar ja wat niet is kan nog gebeuren en dan wens ik ze niet dood maar wel een paar zware weken op een IC.
    Kijken of ze dan nog zo dom lult.

 3. Leuk hoor dat vaccineren.
  Of je nu voor of tegen ben erin geloofd of niet, maar het heeft weinig effect.
  Geen enkel EU-land vaccineert zo traag tegen corona als Bulgarije. Dat komt niet doordat er weinig vaccins beschikbaar zijn. De Bulgaren vertrouwen de prik niet: meer dan de helft is niet van plan hem te gaan halen. Ik heb sterk het vermoeden dat van deze gelukzoekertjes veel familie in Nederland verblijven en zich ook niet laten inenten, daarnaast nog vele gelovigen, dus die enkele Nederlander welke er simpelweg geen vertrouwen in heeft en zich niet laat vaccineren maakt ook geen verschil.
  Van de week op Schie Tv een reportage over Frankeland en de vaccinaties. Bijna 100 % (met dwang en bangmakerij??) gevaccineerden bij bewoners en bij personeel ca. 75%.

  1. Chapeau voor Frankeland, de beste werkgever volgens wie ook weer? Maakt niet uit. De werknemers die ik van deze toko ken zijn erg tevreden. Een directeur die zijn verantwoording durft te nemen en vierkant achter zijn bewoners en personeel staat. Toen een linkse trut op tv deze man hier over aansprak zei hij zonder blikken of blozen voor de camera dat hij het achter elkaar weer zou doen. Daadkracht, klasse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *