WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOEK VAN HOLLAND HAAKT AAN BIJ ‘NORTHSEA ROUND TOWN’

HOEK VAN HOLLAND- Hoek van Holland, ofwel Rotterdam aan Zee, haakt aan bij Northsea Round Town met een bijzonder event op zaterdag 6 juli a.s. in Fort 1881 Hoek van Holland met een optreden van DROOG5 en hieraan voorafgaand de opening van de tentoonstelling

‘Sealines’ van Wim Sijbranda.. Aanvang 19.30 uur, entree gratis.

DROOG5 is een bijzonder ensemble dat vrolijke en toegankelijke eigen composities speelt op het grensvlak van Jazz en Wereldmuziek met een toefje klassiek, een ware wereldse cross-over, met invloedssferen uit alle windstreken, waarin vooral de arrangementen van sopraansax en cello zo bijzonder zijn. Onlangs bracht de formatie haar eerste CD While Waiting uit, welke al spoedig werd gedraaid in het VPRO Radioprogramma Vrije Geluiden en zelf een lovende recensie in Engeland haalde.

De band bestaat uit: Hans Rikken – sopraansax & (bas)klarinetten, Angelique Boel – cello & altsax, Stan Stolk – contrabas,

Luuk Kranenburg drums & percussie en WillemJan Droog – keyboards.

Voor meer info: www.relativesrecords.com en FB DROOG5 Groep: https://www.facebook.com/groups/1327822317233646/

Voor de Rotterdamse fotograaf / kunstenaar Wim Sijbranda, geboren in Hoek van Holland, is de Noordzee de inspiratiebron. “De horizon, een imaginaire lijn tussen water en lucht tussen hemel en aarde, scheiding van elementen, einde van een perspectief. Daar sta ik dan oog in oog metdat peilloze perspectief. Stel ik kon van alle op dat moment zichtbare water- en lucht-kleuren een horizon maken, dan kon ik kiezen uit evenveel kleurrijke perspectieven,een caleidoscoop van perspectieven, een duizelingwekkend perspectief. Zo ontstonden de Sealines: abstracties van foto’s die ik genomen heb veelal van de Noordzee in Hoek van Holland”.

Meer info: www.wimsijbranda.nl

Fort 1881 Hoek van Holland – www.fort1881.nl
Het Fort Hoek van Holland is een locatie, strategisch gelegen met een rijke historie.

Onderdeel van de Atlantikwall, de plek waar Koningin Wilhelmina en de Nederlandse regering verbleven tijdens het uitbreken van de 2e Wereldoorlog alvorens naar Engelanduit te wijken. Inmiddels is het een onderaards museum en met gebouwen voor horeca op een terrein met fraaie uitzichten over de de Waterweg en de monding van theNorthsea!

Met deze mooie ingrediënten belooft het op 6 juli a.s. een bijzonder evenement te gaan worden.

Aanvang 19.30 uur – entree gratis

Fort 1881 is gelegen aan:

Stationsweg 80-82
3151 HS Hoek van Holland

088 – 1881500

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *