Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

60 BEKEURINGEN OP EN ROND STATION SCHIEDAM CENTRUM

SCHIEDAM- Op en rond station Schiedam Centrum zijn, tijdens een integrale actie van vrijdagavond, 60 bekeuringen geschreven voor onder andere zwartrijden, het opentrappen van de poortjes, de noodknop gebruiken, wildplassen, fietsen en roken in het station.

Met de ondertekening van het Lokaal Veiligheidsarrangement door de gemeente, politie, RET en NS, op 4 november vorig jaar, moet het stationsgebied veiliger worden. Het Veiligheidsarrangement is vooral bedoeld om (het gevoel van) de veiligheid op alle stations in Schiedam op een hoog niveau te krijgen én te houden.

De urgentie om juist op deze openbaarvervoerlocaties samen te werken tussen de diverse handhavers komt naar voren uit een onderzoek naar de subjectieve veiligheidsgevoelens van de Schiedammers. Daaruit blijkt dat inwoners zich relatief vaak onveilig voelen. Dat geldt voor bepaalde plekken in Schiedam en soms zelfs in de eigen woonbuurt. Vooral in hun eigen woonbuurt, maar ook op bepaalde plekken in Schiedam. Deze signal places hebben een negatief effect op het publiek en bevestigen hun gevoel ‘dat het niet goed zit’ in de stad. Daarbij worden de buurten waar de stations zich bevinden vaak genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *