Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN MOET NOG BESLUITEN OVER VUURWERKVERBOD

VLAARDINGEN- Ook Vlaardingen moet binnenkort besluiten over het eventueel instellen van een vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. De gemeenteraad krijgt de keuze voorgelegd uit een wijziging van de APV voor een afsteekverbod voor consumentenvuurwerk of voor het in stand houden van het huidige beleid met vuurwerkvrije zones.

Omliggende gemeenten (Schiedam en Rotterdam) hebben al een totaalverbod. Bij behoud van het bestaande beleid zou Vlaardingen het risico kunnen lopen dat inwoners van randgemeenten vuurwerk af komen steken in Vlaardingen.

Er is tijdens de afgelopen jaarwisseling gebleken dat er, ondanks het landelijk verbod, nog veel vuurwerk werd afgestoken. Uit de hoeveelheid uitgeschreven boetes blijkt dat de pakkans erg laag is.

Vlaardingen heeft op dit moment geen geld voor het bieden van een alternatief in de vorm van een vuurwerkshow.

1 reactie op “VLAARDINGEN MOET NOG BESLUITEN OVER VUURWERKVERBOD

  1. Alleen legaal vuurwerk kun je verbieden. Illegaal vuurwerk was al verboden, kun je dus niet nog meer verbieden en wordt toch steeds vaker gebruikt. Geeft ook het meeste overlast. Dat verbod is dus erg aantrekkelijk, zeker voor de malafide handel die daardoor de prijs flink kan opdrijven. Stop gewoon met medische behandelingen aan klootzakkies die hier zichzelf mee verwonden. Waanzin dat de maatschappij voor de kosten van prothese’s opdraait. Dat verbieden is dus gewoon politieke spierballentaal waar in de praktijk niets van terecht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *