Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MISREKENING AANSLUITEN OP WARMTENET SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- Er zijn in Schiedam-Groenoord minder eigenwoningbezitters dan verwacht die woonlastenneutraal kunnen overstappen naar een aansluiting op het toekomstig warmetnet (ter vervanging van aardgas). De gemeente is tot nieuwe inzichten gekomen door verdiepend onderzoek te doen bij de 17 gemengde VvE’s in Groenoord en het opstellen van de verordening stimuleringslening Nieuwe Energie voor Groenoord (NevG).

Niet elke VvE in Groenoord voldoet momenteel aan de financiële voorwaarden voor de stimuleringslening. De organisatie van de energievoorziening (ruimteverwarming, warm tapwater en koken) is in de 17 appartementencomplexen door iedere VvE op een andere wijze in de splitsingsakte geregeld. Slechts voor collectieve voorzieningen (vaak alleen ruimteverwarming) kan de verordening NEvG worden aangesproken. De voorwaarden van de stimuleringslening zijn vanwege wettelijke bepalingen bovendien ongunstig voor grondgebonden woningen en individueel geregelde aangelegenheden binnen een VvE (warm tapwater en koken). Hiervoor geldt een kortere aflossingstermijn en een hogere rente, waardoor deze financieringsoptie minder aantrekkelijk of bereikbaar is.

Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de effecten van alle punten.

1 reactie op “MISREKENING AANSLUITEN OP WARMTENET SCHIEDAM-GROENOORD

  1. Dan toch maar Schiedam West van het gas af. Daar zijn genoeg woningbezitters met voldoende kapitaal voor dergelijke onzinnige experimenten. Te beginnen met de oranjebuurt, Stadhoederslaan, Warande e.o. Daarna Sveaparken. De ,,arme” wijken komen later wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *