Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZWEMWATERKWALITEIT KRABBEPLAS VLAARDINGEN ‘AANVAARDBAAR’

VLAARDINGEN- De zwemwaterkwaliteit van de Krabbeplas in Vlaardingen is beoordeeld als ‘aanvaardbaar’ door het Hoogheemraadschap Delfland. Komend weekend wordt het mogelijk goed zwemweer. Op dertien buitenzwemlocaties controleert Delfland de waterkwaliteit, zodat u weet waar u veilig kunt zwemmen in natuurwater.

Een keer per jaar, voor de start van het badseizoen, wordt voor iedere zwemplek de kwaliteitsklasse voor het komende jaar bepaald. Die kwaliteitsklasse wordt bepaald met de meetgegevens van de laatste vier badseizoenen. De kwaliteitsklasse zegt dus iets over de gemiddelde waterkwaliteit van de zwemplek.

Recreatiegebied de Krabbeplas ligt aan de rand van Vlaardingen-West. De officiële zwemzones bevinden zich aan de zuid- en oostzijde van de plas en zijn begrensd met een ballenlijn.

Het wisselvallig weer, met temperaturen ruim onder het langjarig gemiddelde, maken eind deze week plaats voor een ander weertype. In het weekend wordt het al warmer, zondag mogelijk zomers warm. Met temperaturen die kunnen oplopen tot maximaal 25°.

2 reacties op “ZWEMWATERKWALITEIT KRABBEPLAS VLAARDINGEN ‘AANVAARDBAAR’

  1. Waanzin om dat nu te beoordelen. Altijd goed natuurlijk. Doe die meting eens als het twee weken goed warm is geweest. Dan kun je er beter uit de buurt blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *