Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM TEGEN ‘WAARNEMERS’ PREVENTIEF FOUILLEREN

SCHIEDAM- GroenLinks en Denk vinden burgemeester Cor Lamers (CDA) tegenover zich bij hun pleidooi om ‘onafhankelijke waarnemers’ in te zetten bij het preventief fouilleren in Schiedam. Ook andere fracties in de raadscommissie zien niets in de suggestie van de twee, waarop GroenLinks de conclusie trekt dat hun poging waarschijnlijk vruchteloos zal blijven, maar fractievoorzitter Dogukan Ergin (Denk) zet door. In elk geval met een persbericht.

Ergin: ‘Schroevendraaiers en fruitmessen.’
Ergin (aan de media): ‘Etnisch profileren door de politie moet keihard worden aangepakt. We mogen niet toestaan dat burgers vanwege hun migratieachtergrond en huidskleur worden gewantrouwd door de politie. De burgemeester is nu aan zet. Als hij daadwerkelijk de burgervader is van alle Schiedammers moet hij dit probleem aanpakken.’

Volgens Denk bestaat de oogst bij preventieve fouilleeracties (tussen 2010 en 2018) uit slechts 5 vuurwapens en 145 zogenoemde steekwapens, waarvan vooral schroevendraaiers en fruitmessen. De burgemeester spreekt dit tegen. Lang niet alles zou bekend worden gemaakt, stelt Lamers.

2 reacties op “BURGEMEESTER SCHIEDAM TEGEN ‘WAARNEMERS’ PREVENTIEF FOUILLEREN

  1. Ergin weet heel goed hoe hij de zijnen moet beschermen tegen de wet. Niet etnisch profileren bij fouilleren is hetzelfde als fietsen met een blinddoek op.

  2. @ Ergin ; Wij Nederlanders moeten niet toestaan , dat groepen met een bepaalde etnische achtergrond , altijd maar crimineel gedrag vertonen …………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *