Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITSTEL INSTALLATIE TIJDELIJK RAADSLID ONS.VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Vlaardinger Maurice Pappers is vanavond, op het laatste moment, niet geinstaleerd als tijdelijke raadslid voor de fractie van ONS.Vlaardingen.

Direct bij opening van de online raadsvergadering stelde burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) vast dat het quorum niet werd bereikt: er waren te weinig raadsleden ingelogd voor een geldige stemprocedure. Morgenavond om 20.00 uur wordt een nieuwe poging gedaan. Eenhoorn: “Met verwijzing naar artikel 20 van de gemeentewet beleg ik hierbij, met dezelfde agenda, morgenavond deze raadsvergadering.”

Bedoeling was dat de Commissie onderzoek geloofsbrieven verslag zou doen van de controle van de geloofsbrieven van Pappers, zodat de gemeenteraad kon besluiten hem toe te laten tot de raad als tijdelijke vervanger van Ben Vuijk voor de duur van 16 weken.

Vuijk moest in maart om medische redenen zijn zetel voorlopig opgeven.

Maurice Pappers is de zoon van ONS-fractievoorzitter Gilles Pappers. Oud-raadslid Roos Wijbrands heeft schriftelijk verklaard af te zien van aanspraak op de tijdelijk zetel (Wijbrands stapte in maart 2019 op om plaatst te maken voor oud-wethouder Frans Hoogendijk).

2 reacties op “UITSTEL INSTALLATIE TIJDELIJK RAADSLID ONS.VLAARDINGEN

  1. Eh… wat verdienen die raadslieden ook alweer precies? Blijkbaar niet eens genoeg om in te loggen en hun stem uit te brengen! Nutteloos zooitje. Wij verdienen betere volksvertegenwoordigers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *