Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOETES TEGEN FOUT PARKEREN DEELSCOOTERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het lijkt menens met het uitdelen van boetes voor het lukraak parkeren van deelscooters in Schiedam. Een van de wijktoezichthouders van de gemeente meldt het uitdelen tenminste een bekeuring voor hinderlijk geplaatste Felyx scooters aan het begin van De Akkers (midden op een voetpad). Ook donderdag zouden 3 bonnen zijn uitgeschreven.

Na de zomer wordt de APV aangepast om overlast van deelscooters in Schiedam aan te pakken. Dat heeft de wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) al laten weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad naar de voortgang van de beloofde aanpak, waarop in november al is aangedrongen door de raad.

In januari zijn al hernieuwde afspraken gemaakt door de gemeente met de scooteraanbieders Felyx, GO Sharing en de fietsenaanbieder Donkey Republic . Die hebben ook de mogelijkheid om boetes op te leggen en zelfs een verhuurverbod aan notoire overtreders van de regels.

Uit alle delen van de Schiedam regent het alle enkele jaren klachten over de deelscooters. 

2 reacties op “BOETES TEGEN FOUT PARKEREN DEELSCOOTERS SCHIEDAM

  1. Ik denk dat de belangen van de gemeente bij deze gorzensloepen te veel belicht wordt. Of er echt veel bekeurd of verwijderd gaat worden betwijfel ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *