WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STAKING DREIGT BIJ CHEMIEBEDRIJF CABOT ROTTERDAM

ROTTERDAM- De FNV draait de duimschroeven aan bij chemiebedrijf Cabot B.V. in Rotterdam. Er is een ultimatum neergelegd dat afloopt op maandag 6 maart om 12.00 uur.

Celil oban, bestuurder FNV Procesindustrie: ‘De mensen zijn echt woest, Cabot kan maar beter op ons ultimatum ingaan en voldoen aan de eisen van de werknemers. Die hebben bij ons aangegeven dat ze bereid zijn om het werk neer te leggen als dat nodig is.’

De eisen van de FNV en de medewerkers: een cao van een jaar, die loopt tot en met 31 augustus 2023; salarissen die automatisch meestijgen met de inflatie (automatische prijscompensatie) en €100 bruto per maand erbij.

Al sinds september probeert de FNV een goede cao af te spreken met Cabot. Het bedrijf heeft tweemaal een eindbod gedaan, maar dat is beide keren unaniem weggestemd door de mensen op de werkvloer. Het laatste voorstel was 7% loonsverhoging. Coban: ‘Onvoldoende dus. Daar kunnen mensen de steeds duurder wordende boodschappen en hun stijgende rekeningen niet van betalen.’

Cabot in Rotterdam produceert roet(deeltjes) – carbon black – voor onder andere de rubber- en kunststofindustrie. Er werken zo’n 110 mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *