RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWBOUW WIBAUTPLEIN SCHIEDAM STAP DICHTERBIJ

SCHIEDAM- Het Schiedamse stadsbestuur heeft besloten tot het aangaan van de anterieure en verkoopovereenkomst met Bemog Projektontwikkeling West B.V. voor de ontwikkeling van het woningbouwproject ‘WIJPark’ op het Dr. Wibautplein. Op diverse document is geheimhouding gelegd, tot een jaar na oplevering van de grond en bijbehorende panden, gelet op de economische en financiële belangen van de gemeente.

Het plein in Nieuwland is een van de locaties die in het kader van Kansen in de Stad voor herontwikkeling in aanmerking komt. In 2021 is met projectontwikkelaar Bemog al een grondreserveringsovereenkomst gesloten.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 151 woningen mogelijk en maximaal 500 m2 maatschappelijke voorzieningen of dienstverlening. Vooralsnog is de insteek dat een kinderdagverblijf wordt gerealiseerd. Wanneer dit niet mogelijk is, kan dit een andere maatschappelijke of dienstverlenende functie zijn. Ook zijn enkele extra woningen denkbaar, waardoor het maximale aantal van 151 woningen zou kunnen worden bereikt. Het bouwplan gaat in basis uit van iets minder woningen dan dit maximum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.