WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEZUINIGING SCHIEDAM: 100.000 EURO VOOR OPSTELLEN REIZIGERSPROFIEL

SCHIEDAM- Om gebruik te kunnen maken van het doelgroepenvervoer in Schiedam (Regiotaxi, Argosmobiel of leerlingenvervoer) krijgen gebruikers, op basis van een reizigersprofiel, een reisadvies op maat. De extra kosten bedragen naar verwachting 100.000 euro per jaar voor de gemeente Schiedam. Het toewijzen van de reizigersprofielen wordt door consulenten van Rogplus verricht. Toch ziet het gemeentebestuur in de totale aanpak een kostenbesparing.

Met een mogelijke komst van een regionaal vervoersloket is het de bedoeling dat bewoners met een Wmo-indicatie voor vervoer het persoonlijk reizigersprofiel krijgen toebedeeld. Bij elke aanvraag van een rit wordt op basis van het persoonlijke reizigersprofiel een passend reisadvies gegeven. Dit kan leiden tot een kostenreductie, is de verwachting.

In een persoonlijk reizigersprofiel staat beschreven wat iemand wel en niet kan. Een voorbeeld: een bewoner met een Wmo-indicatie voor vervoer vraagt bij het regionaal vervoerskloket een rit aan. De herkomst en bestemming zijn binnen de gemeentegrens van Schiedam, de bewoner is niet in het bezit van een hulpmiddel (rolstoel/ scootmobiel) en heeft geen begeleiding nodig en kan in een personenauto plaatsnemen. Het regionaal vervoersloket zal dan een reisadvies aan deze bewoner geven om met aanvullend vervoer (Argos Mobiel) te reizen.

1 reactie op “BEZUINIGING SCHIEDAM: 100.000 EURO VOOR OPSTELLEN REIZIGERSPROFIEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *