WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

REM OP KOSTEN: ROTTERDAM GAAT OUDEREN MINDER ZORG BIEDEN

ROTTERDAM- De gemeente Rotterdam verwacht meer geld uit te geven aan zorg en neemt maatregelen om de zorgkosten te remmen. Rotterdammers gaan dit merken. Inwoners van de havenstad krijgen bijvoorbeeld vaker te horen dat ze zich, waar dat kan, met hulp uit hun eigen netwerk moeten redden.

Een meneer van 78 jaar oud heeft last van ouderdomsklachten en eenzaamheid. Hij kan niet meer genieten van het leven, zorgt slecht voor zichzelf en verwaarloost zijn huishouden. Zijn dochter maakt zich zorgen en neemt contact op met de gemeente. In de oude situatie, vóór 1 januari 2023, kreeg hij de volgende zorg: hij krijgt hulp bij zelfzorg en gezondheid, zoals douchen en aankleden, het doen van het huishouden en dagbesteding bij een zorgaanbieder dat aangepast is op hem. In de nieuwe situatie, na 1 januari 2023, is er een andere oplossing voor dagbesteding. Dan gaat hij naar een algemene dagbesteding van een welzijnsaanbieder in een Huis van de Wijk in zijn buurt.

Eén gedachte over “REM OP KOSTEN: ROTTERDAM GAAT OUDEREN MINDER ZORG BIEDEN

  1. Nee joh…. Geen hulp voor de autochtone bevolking hoor, wat denkt zo’n ouwetje wel niet? Al het geld hiervoor gaat op aan Syriërs en Oekraïners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *