Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOF VAN SPALAND SCHIEDAM NU HOTSPOT VOOR POLITIE EN HANDHAVING

SCHIEDAM- Winkelcentrum Hof van Spaland in Schiedam-Groenoord is aangemerkt als hotspot door Toezicht en Handhaving, wat betekent dat er in alle rondes extra aandacht aan de locatie wordt gegeven. Ook vanuit de politie is er extra aandacht voor het winkelcentrum. Vanuit de ondernemers komen klachten over gevoelens van onveiligheid van klanten, met name in de avonduren.

Door Toezicht en Handhaving wordt momenteel in alle rondes extra aandacht aan de het winkelcentrum gegeven. Ook is er camera-toezicht aanwezig om potentiële misstanden vast te leggen en effectiever aan te pakken. Hof van Spaland is een van de winkelcentra waar enkele jaren terug een project voor collectief cameratoezicht niet van de grond is gekomen, doordat van de kant van ondernemers en vastgoedeigenaars onvoldoende eigen bijdrage geleverd kon worden. Het camera-toezicht van de gemeente is een gedeeltelijke compensatie daarvoor.

Het jongerenwerk in Schiedam is van de zomer met een nieuwe opdracht gestart en was nog niet overal op volle sterkte – met de wijkregisseur en winkeliers is afgesproken dat zij binnenkort komen kennismaken. Met de wijkregisseur wordt nog een gesprek gepland om de inzet van de afgelopen tijd te evalueren en vooruit te blikken.

1 reactie op “HOF VAN SPALAND SCHIEDAM NU HOTSPOT VOOR POLITIE EN HANDHAVING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *