Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HOOG GRAS OORZAAK SCOOTERONGELUK SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Omstanders wijzen naar het hoge onkruid als oorzaak van het scooterongeluk in Schiedam-Spaland.

Op de Slimme Watering reed vanmiddag een vrouw met haar scooter tegen een passerende auto aan tijdens het oversteken.

De vrouw raakte hierbij gewond.

12 reacties op “‘HOOG GRAS OORZAAK SCOOTERONGELUK SCHIEDAM’

 1. Dit hele gebied in Noord heeft bijenvriendelijk onkruid in de berm staan, vooral automobilisten kunnen hier niet goed zien wat er uit de zijstraten komt.

  Goed initiatief, maar niet goed doorgedacht.

 2. Gewoon voorzichtig rijden, zeker daar waar het zicht beperkt is. Als een debiel doordouwen en naderhand vanuit het ziekenhuis met een dwarslaesie roepen ,,maar ik had voorrang” schiet je niks mee op.

  1. Projectie (psychologie)

   Projectie is onder andere een term uit de psychologie. Van projectie kan sprake zijn wanneer men eigenschappen of emoties van zichzelf tracht te ontkennen, verbergen of verdringen door deze toe te schrijven aan iets of iemand anders.

 3. Heel vaak ligt de schuld altijd bij een ander, volgens slachtoffers. Veel mensen realiseren zich niet dat je op een fiets, bromfiets of motor altijd de sigaar ben bij een ongeval. Ook al heb je voorrang, dat moet je krijgen en niet nemen. Helaas ligt dat bij de jeugd iets anders. Op school word geleerd dat je als fietser onschendbaar bent. En bij een aanrijding is de automobilist of motorrijder altijd fout. En wielrenners, bejaarden hebben ook die overtuiging. Kortom vrijwel alle fietsers. En als bestuurder van een bromfiets hebben velen ook die overtuiging.

 4. Nou het is natuurlijk een goed initiatief ben een voorstander van de natuur zijn werk te laten doen, maar ik zelf rij er regelmatig en het is echt gevaarlijk, je ziet echt helemaal niks.
  Dus dit zat er wel een keer aan te komen.

 5. Een ongeluk is nooit de schuld van hoog gras. Het zijn de zich voortbewegende partijen die de klap veroorzaken. Ik heb nog nooit een pol gras iemand zien aanrijden. Belemmert het gras het zicht? Rustiger rijden dan. Het is zo cheap om iets of iemand de schuld te geven. Een kwam van links, ander van rechts, een van de twee is f
  dan aansprakelijk. Het gras in ieder geval niet. Dat gras is ook niet verzekerd.

 6. Als er getuigen van het ongeval zijn zou ik daar contact mee zoeken. Verder je (rechtsbijstand) verzekering inschakelen.
  De gemeente kan als wegbeheerder risicoaansprakelijk zijn voor wegen die niet in een goede staat verkeren (artikel 6:174 lid 2 BW jo. artikel 16 Wegenwet). Voor aansprakelijkheid op deze grond is van belang dat de weg openbaar is, een opstal is, onvoldoende onderhouden is en dat de weg gevaarzettend gebrekkig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *