WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DRIJVEND AZC TERUG NAAR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het drijvend Asielzoekerscentrum De Nassau keert terug naar Schiedam om dienst te doen als huisvesting voor Oekraïners. Het contract voor de huur van rivierschip Patria loopt af in de eerste helft van oktober. De gemeente is aangeboden om een ander rivierschip te huren. Dit betreft De Nassau, die begin dit jaar ook al enkele maanden aan de Buitenhavenweg was afgemeerd voor de tijdelijke huisvesting van asielzoekers.

De Nassau is in ieder geval beschikbaar tot 1 februari 2023. Via een verlengingsclausule heeft de gemeente de mogelijkheid deze periode met 2 maanden te verlengen. De Nassau biedt ruimte aan 67 mensen. Dit zijn er twee minder dan de Patria.

Volgens de rederij is De Nassau ‘een sierlijk, middelgroot passagiersschip dat al jaren zeer populair is op verschillende fiets-vaarvakanties in Nederland.’

In de winter van 2018/19 zijn de salon en het restaurant op het bovendek en de voorste (premium) hutten op het benedendek volledig gerenoveerd. Alle 33 hutten aan boord van De Nassau hebben een individueel klimaatcontrolesysteem, een kluisje, een kleine kledingkast, föhn, 230V stopcontacten en een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel.

1 reactie op “DRIJVEND AZC TERUG NAAR SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *