WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHENDING PRIVACY MAASSLUIZERS BIJ AANVRAAG ENERGIETOESLAG’

MAASSLUIS- Medewerkers van Stroomopwaarts (de Papieren Brigade) nemen in Maassluis gegevens over uit het belastingformulier bij de aanvraag voor de energietoeslag. Het gaat daarbij om gegeven uit het belastingformulier met betrekking tot de bezittingen van de aanvrager. Volgens de fractie van Forum voor Maassluis (FvM) is dit niet relevant is voor de aanvraag. FvM verzoekt het gemeentebestuur om opheldering.

Raadslid Jan van de Hoek (FvM): ‘Klopt het dat Stroomopwaarts afspraken heeft gemaakt met onder andere Maasdelta, Stedin, Eneco en Evides om namen van burgers met achterstallige betalingen door te geven aan Stroomopwaarts, zonder dat betrokkenen hiervan op de hoogte zijn of toestemming hebben verleend? Wat heeft u tot op heden gedaan om het ongevraagd delen van informatie tussen verschillende organisaties te voorkomen, hoe is dat geborgd en op welke wijze wordt het personeel van Stroomopwaarts, ook in de toekomst, juist geïnstrueerd over wat wel en niet is toegestaan als het gaat om de privacy van de burgers?’

Eén gedachte over “‘SCHENDING PRIVACY MAASSLUIZERS BIJ AANVRAAG ENERGIETOESLAG’

  1. Waar maakt FvM zich druk om? Natuurlijk moeten alle aanvragers goed gecontroleerd worden om misbruik te voorkomen. Voorlopig moeten al die teveel betaalde toeslagen van een paar jaar geleden nog uit Bulgarije teruggevorderd worden. Willen we dit soms weer herhalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *