RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LUCHTMACHT TRAINT VANAVOND IN OMGEVING ROTTERDAM-ZUID

ROTTERDAM- Vanavond traint de luchtmacht samen met de landmacht in omgeving van Rotterdam-Zuid. Twee transporthelikopters maken buitenlandingen terwijl de gevechtshelikopter het luchtruim bewaakt. Een buitenlanding staat voor het landen op een niet standaard landingslocatie.

Vliegers van de luchtmacht oefenen dagelijks om hun vaardigheden op peil te houden. Bijvoorbeeld in laagvliegen en vliegen bij duisternis. In het oefenprogramma staat omschreven hoeveel vlieguren de vliegers jaarlijks moet maken.

Gevechtsvliegers en helikoptervliegers oefenen ook in het vliegen bij duister. Om een missie in het donker goed uit te voeren, moet een vlieger dat hebben geoefend. Zeker als er meer toestellen aan een missie meedoen en er dreiging is vanaf de grond en in de lucht. De inzet in missiegebieden vindt vaak in de avond of nacht plaats. Het luchtmachtpersoneel gebruikt dan nachtzichtapparatuur. Zij zien door deze helderheidsversterkers alles in groentinten. Het zicht van een vlieger is beperkt, alsof hij door 2 kokers kijkt. Het trainen met de nachtzichtapparatuur is daarom pas zinvol als het volledig donker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *