WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STRAFZAAK VOOR SMOKKEL 18 ILLEGALEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Vedat Y. (41) uit Goksun (Turkije) wordt verdacht van mensensmokkel in Vlaardingen. Deze week moet hij verschijnen voor de meervoudige strafkamer in Dordrecht. Y. wordt ten laste gelegd  dat hij behulpzaam is geweest bij het zich verschaffen van toegang tot of doorreis door Nederland en personen daartoe gelegenheid, middelen of inlichtingen heeft verschaft.

De man had op 31 mei, in de laadruimte van zijn vrachtwagen, achttien illegalen (tussen fruit en groente). Onder hen ook vijf minderjarigen. Geen van de illegalen was onwel of gewond. De illegalen hebben de Turkse nationaliteit. Zij zijn aangehouden voor het zich bevinden op verboden terrein. Y. werd in de boeien geslagen.

Om 07.00 uur die ochtend kreeg de Zeehavenpolitie een melding dat er inklimmers waren gezien bij DFDS in Vlaardingen. Toen de agenten bij het bedrijf aankwamen, stonden de beveiligingsmedewerkers van het bedrijf al naast een vrachtwagen met trailer. De vrachtwagen werd gecontroleerd bij een routinecontrole. Tijdens de controle zagen ze dat de trailer een hogere tempratuur had en dat dit mogelijk inklimmers kon betekenen. Bij onderzoek bleek dat er maar liefst achttien personen in de trailer aanwezig waren.

1 reactie op “STRAFZAAK VOOR SMOKKEL 18 ILLEGALEN VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *