RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL OEKRAÏNERS SNEL HELPEN AAN ‘STATUS’

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen wil met tijdelijke huurovereenkomsten gaan werken bij het huisvesten van de eerste groep Oekraïners in het beoogd asielzoekerscentrum (Azc) bij bedrijventerrein Vergulde Hand West. Dit zou de Oekraïners zo snel mogelijk aan een ‘status’ helpen. In de plannen voor het Azc (businesscase) schrijft het stadsbestuur dat moet worden gekeken naar de juridische status van de asielzoekers (aangeduid als ‘vluchtelingen’, hoewel hun vluchtverhalen niet door de IND worden gecontroleerd).

Het gemeentebestuur (VVD, GroenLinks, Leefbaar, D66, CDA, CU-SGP) wil dat de Oekraïners zich kunnen inschrijven op de locatie om zo doende een status te krijgen en van andere voorzieningen gebruik te kunnen maken. Uit de businesscase: ‘Een tijdelijke huurovereenkomst kan uitkomst bieden. Dit geldt ook indien in de exploitatie naar een mix wordt gezocht van bewoners. De tijdelijke huurovereenkomst kent een doorlooptijd van maximaal 2 jaar. Mogelijkheden tot verhuur op basis van de leegstandwet die langere doorlooptijden kent zal verder verkend moeten worden.’

De gemeente Vlaardingen zet zich in om vanaf september voor een maximale periode van 5 jaar 762 Oekraïners op te vangen in 400 flexwoningen.

9 reacties op “VLAARDINGEN WIL OEKRAÏNERS SNEL HELPEN AAN ‘STATUS’

 1. Geeft die witte Mercedes nog niet genoeg status? Wanneer krijgen ze op het gemeentehuis nu eens door dat de inwoners van Vlaardingen totaal niet zitten te wachten op intolerante, zuipende, homofobe, racistische, woningbezettende uitkeringstrekkers? Hebben zij niet ergens een land te verdedigen? Ik bedoel dus die Russische provincie die ze Oekraine noemen. Toen Groot Britannië met grof geweld de Argentijnse Falklandeilanden terugstal was er hier ook niemand om die arme Argentijnen op te vangen.

 2. Voorrang op alles. Voor Vlaardingers straks heel misschien 1% van die uitgewoonde hutjes. Goed idee om bij de gemeenteraadsverkiezingen massaal thuis te blijven. Echt top gedaan. Bedankt!

  1. Als je thuis blijft tijdens de verkiezingen geef je ze helemaal vrij spel Vlaardinger. Gewoon iets minder schijnheilig stemmen met z’n allen.

   1. Mensen blijven thuis omdat stemmen gewoon geen nut heeft Hans , de PVV hoort al jaren een van de grotere partijen in het kabinet te zijn , maar wordt compleet genegeerd , dus wat heeft stemmen dan nog voor nut …………..

    1. Als die thuisblijvers ook pvv gaan stemmen krijgen ze een niet te negeren meerderheid Jannes, Dat linkse schorem blijft echt niet thuis hoor, het staat vol priussen en bakfietsen voor de stemlokalen. Mohamed blijft ook niet thuis, anders had Denk geen zetels gehad.

 3. Ik denk, dat de gemeente Vlaardingen zich over een tijdje toch flink achter de oren gaat krabben.

  Diverse luxe auto’s met Ukrains kenteken, spreken boekdelen. Dit zijn geen arme mensen die op het platteland woonachtig zijn geweest. Het zou me niet verbazen, als deze mensen straks aangeven, niet in de geplande “flexwoningen” te willen gaan wonen en er uiteindelijk hele andere figuren gaan wonen, dan bedoeld was.

  Europa gaat zich ook nog lelijk vergissen in de echte bedoelingen van de Ukraine !

 4. Doelstellingen moeten allemaal consistent aan elkaar zijn. Als de analyse is dat we meer Natura2000 nodig hebben, dan moet de bevolking krimpen. Anders dan heb je meer woningen nodig en moet je bouwen. Ben benieuwd of het radicale Urgenda ook gaat procederen tegen migratie.

 5. Bizar dat mensen die nog niks hebben bijgedragen in de gemeente meer rechten en geld krijgen dan eigen bewoners? Voorrang krijgen is niet te verkopen. Vlaardingers moeten overal eerste keuze zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *