RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN UITBREIDING LEEGSTANDSVERORDENING MAASSLUIS

MAASSLUIS- Er is geen noodzaak om de leegstandsverordening in Maassluis uit te breiden. Dat laten burgemeester en wethouders weten aan de gemeenteraad. Wel zal men de bestaande verordening uitvoeren. Op dit moment is de leegstand in Maassluis minimaal, stelt het stadsbestuur.

Volgens burgemeester en wethouders valt de leegstand die er is, onder frictie leegstand: de leegstand die noodzakelijk is om de markt naar behoren te doen functioneren. Frictieleegstand wordt gevormd door panden die tijdelijk leegstaan als gevolg van verhuizing verkoop of verbouwing.

Vanaf 2020 is er regelmatig gemonitord op de leegstand in Maassluis Hieruit bleek dat er vanaf 2020 slechts één casus was die aandacht nodig had. Verder was er geen sprake van opvallende of structurele leegstand.

Een leegstandverordening wordt gezien als een uiterste middel om in gesprek te komen met eigenaren en hiermee leegstand onder controle te krijgen.

Het gemeentebestuur blijft in contact met eigenaren en gebruikers van diverse panden zoals het bestuur van het Stadshart, de Koningshoek en verschillende bedrijven van de diverse bedrijventerreinen. Op deze manier houdt men op het stadhuis een vinger aan de pols met betrekking tot de leegstand. Mocht leegstand op een later moment een probleem worden dan ontvangen zij deze signalen snel en kunnen op dat moment alsnog de aanpak intensiveren, is de gedachte.

1 reactie op “GEEN UITBREIDING LEEGSTANDSVERORDENING MAASSLUIS

  1. Dus je mag niet meer met je bezit doen wat je zelf wilt? Nog even en stilstaande auto’s kunnen worden gevorderd. Kun je nog wel 4 weken op vakantie zonder dat je huis wordt gejat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *