Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERKOOP MONOPOLE GAAT SCHIEDAM MILJOENEN KOSTEN’

SCHIEDAM- De verkoop van het pand van de voormalige Monopole bioscoop in Schiedam roept vragen op. Het stadsbestuur krijgt vanuit de gemeenteraad vragen over de financiering en het verloop van het proces.

Allereerst is er de vraag in hoeverre er naast de koper Stadsherstel andere potentiële kopers zijn geweest tijdens het verkoopproces, die de mogelijkheid hadden een voorstel te kunnen doen voor de Monopole.

Een investering van 161.000 euro is nog niet gedekt waardoor de gemeente mogelijk moet bijspringen. Er wordt zelfs een investering voorzien van ruim 2 miljoen euro. Dit bedrag zou nog geen garantie zijn. Door het stadsbestuur wordt de gevraagde investering van 161.000 euro als ‘principieel’ beschouwd en er is al ‘welwillend’ gereageerd op het verzoek.

Het monumentaal pand op de Hoogstraat krijgt een nieuwe toekomst. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het De Groot Fonds, Stadsherstel Maassteden BV en het Stedelijk Museum Schiedam hebben hiervoor een voorstel ingediend bij de gemeente. Stadsherstel Maassteden koopt de Monopole van de gemeente. Stadsherstel maakt het pand geschikt voor gebruik en verhuurt het gebouw vervolgens aan het Stedelijk Museum Schiedam.

1 reactie op “‘VERKOOP MONOPOLE GAAT SCHIEDAM MILJOENEN KOSTEN’

  1. Na de verbouwing zal wederom blijken dat het behouden van het pand te duur is.
    Uiteraard wordt het dan onderhands verkocht aan een wethouder of ‘bekende’ van de gemeente voor een euro. Deze maakt er vervolgens een appartement gebouw of Polen hotel van voor zo een 1200 euro per maand. Woon-min zal ook wel enige kans hebben. Uiteraard nadat er maximale gemeenschapsgeld is ‘ontvangen’ om het monumentale pand te verbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *