Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZONDER BIJSTAND OOK ENERGIETOESLAG INWONERS WATERWEGGEMEENTEN

VLAARDINGEN- Stroomopwaarts verstrekt nu ook de energietoeslag van 800,- euro aan inwoners van de drie waterweggemeenten die niet leven van een uitkering, maar van een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

Omdat een wetsvoorstel over de energietoeslag nog in de maak is bij het Rijk, is nog niet duidelijk wie er precies recht heeft op de energietoeslag en wat de voorwaarden zijn. De stadsbesturen van Vlaardingen en Schiedam willen niet langer wachten met het uitbetalen van de toeslag en hebben daarom het besluit genomen dat inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm de energietoeslag nu kunnen aanvragen. Stroomopwaarts is verantwoordelijk voor het namens de gemeenten uitbetalen van de energietoeslag.

In december 2021 kondigde het Rijk al aan dat er een energietoeslag van 200 euro zou komen voor huishoudens met een laag inkomen. Omdat de kosten zijn gestegen en daardoor inwoners in de financiële problemen dreigden te komen, werd het bedrag verhoogd naar 800 euro. In april kregen inwoners die op 1 januari 2022 een bijstandsuitkering hadden en inwoners die in 2021 de Individuele Inkomenstoeslag hebben ontvangen de energietoeslag uitbetaald.

Eind april konden inwoners met een bijstandsuitkering die vallen onder de zogeheten kostendelersnorm (mensen die met meer mensen in een huis wonen en daardoor de kosten kunnen delen) de energietoeslag aanvragen. Nu wordt het dus mogelijk dat ook de laatste groep inwoners met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) de toeslag kunnen aanvragen.

3 reacties op “ZONDER BIJSTAND OOK ENERGIETOESLAG INWONERS WATERWEGGEMEENTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *