RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN OPENHEID EN ZEGGENSCHAP OVER OEKRAÏNERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Opnieuw laten burgemeester en wethouders van Vlaardingen weten alleen via de dagmail te communiceren met de gemeenteraad over Oekraïners in de stad. StadsBelangen Vlaardingen (SBV) heeft tot tweemaal toe nadrukkelijk gevraagd om het formaliseren van de informatie over de opvang, waardoor alle Vlaardingers stukken kunnen inzien via de website van de gemeente en de informatie niet langer vrijblijvend is. Burgemeester en wethouders: ‘Nee, dit gaan we niet doen. U wordt wekelijks via de dagmail geïnformeerd over de stand van zaken.’ Naast berichten per mail wordt voor de gemeenteraad te zijner tijd weer een informatieve raadsbijeenkomst georganiseerd’. Dit alles krijgt SBV alsnog te horen nadat vragen hierover vorige week al mondeling zijn gesteld tijdens de besloten bijeenkomst op het stadhuis.

De fractie van Heel de Stad wilde van burgemeester en wethouders weten welke rol de gemeenteraad dan nog speelt. Het antwoord na een week bedenktijd: ‘Geen besluitvormende rol.’

De burgemeester heeft het mandaat om definitief te besluiten over de komst van het Azc bij bedrijventerrein Vergulde Hand West (het Oekraïnse dorp). Met inachtneming van de burgemeestersbevoegdheid en taak vanwege de noodwet, zal het college wel wensen-en bedenkingen vragen aan de gemeenteraad.

3 reacties op “GEEN OPENHEID EN ZEGGENSCHAP OVER OEKRAÏNERS VLAARDINGEN

 1. Van wie heeft Bert (onze grote roerganger ) dat mandaat gekregen dan?
  Is dit democratie of is de noodtoestand afgekondigd communistische toestanden
  Waar is de gemeenteraad in deze zaak?
  3 maanden terug met een hoop tamtam de Westwijk uitroepen tot probleemwijk .
  En nu een azc plannen aangrenzend aan deze wijk .
  Mensen deze burgemeester is niet voor Vlaardingen bezig ,maar alleen de BV Wijbenga.
  Samen met Cora graaien waar het kan /OP1/ WNL /

 2. De mensen kunnen al biina weer terug naar hun vaderland, maar als het aan de burgermeester en wethouders ligt, moet er alles aan gedaan worden om deze mensen zo snel en lang mogelijk te gebruiken als goedkope loonslaven.
  Er is een gebrek aan arbeiders dus waarom deze mensen niet hiervoor (mis)bruiken.
  En natuurlijk worden deze mensen zoals gebruikelijk geplaatst naast probleemwijken, en niet in de nabijheid van de bestuurders.
  En deze mensen pretenderen er voor ons te zijn… HAHAHA, zou er bijna om lachen, ware het niet dat er niets te lachen valt als bestuurders het mes in de rug van burgers plaatst…
  Deze mensen moeten zo snel mogelijk terug, het land opbouwen,en verder het leven oppakken.
  Dat dit geen 5 jaar gaat duren,en je daar ook geen wijk voor uit de grond hoeft te stampen, alleen maar voor Oekraieners kan iedereen met een iq boven de 30 bedenken.
  Als je dat WEL doet, tja dan heb je blijkbaar alleen de intentie deze mensen te gebruiken als goedkope arbeidskrachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *