RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMMERS KUNNEN NU NOG VRIJWILLIG PLAATSMAKEN VOOR OEKRAÏNERS

SCHIEDAM- Vanuit de gemeente Schiedam worden oproepen verspreid aan inwoners om woonruimte beschikbaar te stellen aan Oekraïners (die deze week anders worden gehuisvest op het tweede AZC aan de Buitenhavenweg). Voor het beschikbaar stellen van woonruimte werken de gemeenten in onze regio samen met Takecarebnb. Deze organisatie zorgt voor een screening van uw woning. Als die geschikt is, bekijkt Takecarebnb wie zij het best in uw woning kunnen onderbrengen. Nu is dit alles nog vrijwillig.

Donderdag debatteert de Tweede Kamer over de betrokkenheid van Hugo de Jonge (CDA) bij de mondkappendeal van Sywert van Lienden.
Het Kabinet-Rutte IV heeft – onder aanvoering van CDA-minister Hugo de Jonge – de Wet Verplaatsing Bevolking (Wvb) uit 1952 uit de kast getrokken. Daardoor wordt het mogelijk voor burgemeesters om te dwingen tot het ontruimen, afvoeren, registreren, verzorgen en (elders) huisvesten van eigen inwoners (Artikel 2 c en Artikel 4 Wvb). Op basis van Artikel 7 en 8 kan een burgemeester niet alleen lege kantoorpanden vorderen, maar ook uw eigen huis of sociale huurwoning, inclusief de inventaris.

4 reacties op “SCHIEDAMMERS KUNNEN NU NOG VRIJWILLIG PLAATSMAKEN VOOR OEKRAÏNERS

  1. Hahahahahahaha het wordt steeds leuker, meneer de Jonge is echt een hele enge man. Kan iemand alstublieft deze man stoppen….

  2. Nu nog ‘vrijwillig,’ dadelijk onder dwang. Want de autochtone bevolking bezet de huizen die aan nieuwkomers toegewezen zijn. Ouderen en alleenstaanden zijn het eerst aan de beurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *