RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OEKRAÏNERS IN NOVOTEL SCHIEDAM

SCHIEDAM- In het Novotel in Schiedam zijn sinds woensdagavond zeker 10 Oekraïners ondergebracht. De winkeliersvereniging Nolenslaan heeft al toiletspullen en speelgoed geregeld.

De gemeenten in de regio bereiden onder regie van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een structuur voor waarin ze als gemeenten samen kunnen werken aan een regionale, gecoördineerde opvang van Oekraïners. Er wordt rekening gehouden met een grote toestroom en daarom bereidt de regio Rotterdam Rijnmond de opvang voor van in eerste instantie een paar duizend mensen uit de voormalige Sovjetstaat.

De afstand Oekraïne-Nederland is zeker 2000 kilometer. Om Nederland te bereiken moeten de asielzoekers door drie veilige landen: Polen, Tsjechië en Duitsland. De Oekraïne grenst aan in totaal zeven veilige landen: Moldavië, Roemenië, Hongarije, Slowakije, Polen, Wit-Rusland en Georgië. In grote delen van de Oekraïne, waaronder de hoofdstad Kiev, is niets te merken van de strijd die het Russische leger voert tegen het leger van de door de EU en VS geïnstalleerde regime.

1 reactie op “OEKRAÏNERS IN NOVOTEL SCHIEDAM

  1. Degene met die vlaggetjes zijn schijnheilig. Wel een vlaggetje, maar niet aanmelden voor een vrijwilligersleger. Zij hebben zich ook totaal niet verdiept in het conflict, maar praten de MSM anti Rusland propaganda na. En ondanks Irak en Afghanistan te veel geloof in Amerikaans geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *