Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROEF OPHOGEN MET SCHUIMGLAS START IN SCHIEDAM-SVEAPARKEN

SCHIEDAM- Een deel van de wijk Sveaparken in Schiedam gaat tot volgend jaar november op de schop. De werkzaamheden starten in juni en bestaan uit het verwijderen van bestaande bestrating en het ophogen met het lichtophoogmateriaal Schuimglas.

De buurt wordt als eerste op proef opgehoogd met schuimglas: een nieuw materiaal om bodemdaling af te remmen. Schuimglas is gemaakt van gerecycled glas. Het is een restproduct uit de glasindustrie en weegt bijna niets. Doordat het 4 keer lichter is dan water zorgt schuimglas ervoor dat de bodem minder snel verzakt dan bij het gebruik van zand.

Sveadal kampt met oneffenheden in de verharding als gevolg van verzakkingen en achterstallig onderhoud. Door het complex van toe te passen maatregelen, hopt de gemeente dat de kwaliteit van het openbaar gebied zal verbeteren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in het Betedal, Fjelddal, Fjorddal, Skogdal, Tundradal en Hammerdal.

4 reacties op “PROEF OPHOGEN MET SCHUIMGLAS START IN SCHIEDAM-SVEAPARKEN

  1. Niks achterstallig onderhoud. Dat hele stuk Noord is niet voldoende ingeklonken vóór de bouw, inclusief de wijk Spaland. En dat om gifgrond af te dekken. Mijn toenmalige nieuwbouwwoning in de Velden heb ik na een jaar te koop gezet omdat ik na één jaar al bijna onder de fundering door kon kijken. De toenmalige burgemeester en wethouders namen hun verantwoordelijkheid niet.

    1. Idd. Hans . Decennia geleden was het daar een grote bak drijfzand / havenslib , en nu staan ze er raar te kijken , dat alles steeds weer verzakt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *