Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘500.000 EURO VOOR RESULTAATGERICHTE AMBTENAREN VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Het huidige gemeentebestuur van Vlaardingen wil 500.000 euro besteden aan onder meer het werven van geschikte nieuwe medewerkers ‘die niet bang zijn om aan te pakken en daadkrachtig en resultaatgericht te werk gaan’. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

Het werven van de nieuwe medewerkers zou een hele uitdaging zijn gebleken door de krapte op de arbeidsmarkt. Het stadsbestuur stelt: ‘Deskundigheid op verschillende vakgebieden is lastiger binnen te halen (of tegen meer kosten). Het is duidelijk dat er zal moeten worden geïnvesteerd om ook op termijn de benodigde expertise in huis te hebben én te houden om de ambities waar te maken.’

Vlaardingen kent maatschappelijke vraagstukken die aangepakt moeten worden, stellen burgemeester en wethouders. In de Toekomstvisie 2020 – 2040 staat beschreven waar men naartoe wil als stad: ‘Vlaardingen als woonstad, met een levende binnenstad, een sociale gemeente waarin inwoners veilig zijn en die zich ontwikkelt tot een innovatieve opleider voor het MBO’. Om dit alles waar te maken, moet de organisatie nog een aantal stappen zetten, waarvoor in het coalitieakkoord 500.000 euro is opgenomen voor organisatieontwikkeling. ‘Op deze manier kan de organisatie, op een efficiëntere manier, inspelen op de behoeftes van de stad’, aldus het college.

2 reacties op “‘500.000 EURO VOOR RESULTAATGERICHTE AMBTENAREN VLAARDINGEN’

  1. Mochten er resultaatgerichte mensen worden aangenomen dan maak ik daar als inwoner van Vlaardingen graag gebruik van om het een en ander op te lossen voordat de algemene mentaliteit van het gemeentehuis op deze hardwerkende mensen overslaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *