Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOLLEDIGE WEEKENDAFSLUITING A20 SCHIEDAM-MAASSLUIS

SCHIEDAM- De A20 wordt in september een heel weekend afgesloten. Van vrijdag 10 september 22.00 uur tot maandag 13 september 05.00 uur, in beide richtingen tussen af- en oprit 7 Maassluis en knooppunt Kethelplein, inclusief alle tussenliggende op- en afritten.

Bouwconsortium BAAK werkt namens Rijkswaterstaat aan de snelweg. Er vindt onder andere installatie van nieuwe verkeerssystemen plaats. Ook komen er tijdelijke geluidschermen.

Om het verkeer om de afsluiting heen te leiden, stelt Rijkswaterstaat omleidingen in. Gele borden geven de routes aan. Het gaat om de volgende omleidingen:

– Doorgaand verkeer tussen knooppunt Kethelplein en Maassluis wordt omgeleid via de snelweg A4, de N223, knooppunt Westerlee en de A20 (v.v.).
– Verkeer voor Vlaardingen wordt omgeleid via A20 afrit 10 Schiedam Noord, Hargalaan, Burgemeester Heusdenslaan en via A4 afrit 16 Vlaardingen Oost.

Om het verkeer in Vlaardingen en Maassluis zo goed mogelijk door te laten rijden, past Rijkswaterstaat tijdelijk op verschillende plekken verkeerslichten aan. Ook zetten ze verkeersregelaars in. Het verkeer moet rekening houden met 10 tot 30 minuten vertraging.

Het werk op de A20 gaat tussen 10 en 13 september dag en nacht door. Dit zorgt voor geluid in de omgeving, door bijvoorbeeld het verwijderen en plaatsen van vangrails, maar ook door wegwerkzaamheden, zoals het frezen van asfalt, het slijpen in het wegdek voor het aanbrengen van detectielussen, asfalteren en het plaatsen van barriers. Ook kan ’s nachts verlichting te zien zijn. Werkzaamheden met veel geluid, zoals het aanbrengen van damwanden en portalen, worden overdag uitgevoerd.

De werkzaamheden die we uitvoeren, bestaan uit het vervangen van de verkeerssystemen en het verleggen en verbreden van enkele op- en afritten. Ook brengen we tijdelijke geluidschermen aan en een paar damwanden voor het vervangen van een duiker én herstellen van het viaduct Holysingel (Vlaardingen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *