Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEEF OOK VLAARDINGSE BOA’S MOGELIJKHEID NATREKKEN ADRESSEN’

VLAARDINGEN- Is de burgemeester bereid om ook Vlaardingse Buitengewoon opsporingsambtenaren ( Boa’s) toestemming te geven om zelf adresgegevens na te trekken? De fractie Boers (fB) krijgt graag antwoord op die vraag van het stadsbestuur. Ook wil de fB weten per wanneer die mogelijkheid eventueel gegeven wordt? Zo nee, waarom niet?

Boa’s van de RET gaan vanaf morgen taken van de politie overnemen, waardoor ze op afstand de identiteit van staande gehouden verdachten digitaal kunnen checken bij de politie. Ook kunnen zij arrestanten zelfstandig overbrengen naar politiebureaus in het RET-vervoersgebied. Na een proefperiode wordt dit alles per 1 augustus opgenomen in het hernieuwde Regionale Handhavingsarrangement van de gemeente Rotterdam, politie, Openbaar Ministerie en de RET.

Een deel van deze handhavers heeft ook geweldsbevoegdheden en soms ook geweldsmiddelen zoals handboeien, wapenstok en pepperspray.

1 reactie op “‘GEEF OOK VLAARDINGSE BOA’S MOGELIJKHEID NATREKKEN ADRESSEN’

  1. Het lijkt mij niet slim om laag opgeleiden geweldbevoegdheid te geven, ook niet de bevoegdheid tot het natrekken van privéadressen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *