Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN KIJKT NAAR ROTTERDAMSE AANPAK VERKEERSOVERLAST

VLAARDINGEN- Burgemeester en wethouders van Vlaardingen kijken serieus hoe de Rotterdamse maatregelen tegen verkeershufters ook in Vlaardingen kunnen worden ingezet. Dat krijgt de fractie Boers (fB) te horen in antwoord op schriftelijke vragen. Als in de Rotterdamse aanpak aanknopingspunten zitten voor maatregelen in Vlaardingen, die voor de weggebruikers geen onnodige hinder opleveren, schroomt de haringstad niet een dergelijke maatregel als experiment ook toe te passen.

De bevoegdheid om op te treden tegen verkeersoverlast en asociaal rijgedrag ligt niet bij de gemeente, maar de politie.
Onlangs is er al contact geweest met de politie over de Rotterdamse aanpak. Ook bestuurlijk zal Vlaardingen bij de gemeente Rotterdam informeren over de maatregelen en de effecten daarvan.

De fB krijgt ook te horen dat de ambtelijke contacten hierover al bestaan. Binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) bestaat een ambtelijk overleg over het thema verkeersveiligheid. In dit overleg staat deze specifieke problematiek op de agenda.

In Vlaardingen zou de verkeersoverlast zich voordoen in allerlei vormen, zoals snelheidsovertredingen, geluidhinder of ander hinderlijk rijgedrag. Daar is niet één indicator voor te geven, meent men op het stadhuis. Wel is bekend dat de problematiek zich vooral concentreert op 50 km/h-wegen.

De gemeente Rotterdam heeft recent een onderzoek gedaan naar de omvang van het probleem en werkt momenteel aan een systeem van flitspalen om voertuigen te sanctioneren die teveel geluid produceren.

1 reactie op “VLAARDINGEN KIJKT NAAR ROTTERDAMSE AANPAK VERKEERSOVERLAST

  1. Ik vermoed dat in Vlaardingen zoals in vele gemeenten alleen de autochtone bevolking zal worden aangepakt. Dat zijn de makkelijkste targets voor onze agentjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *