Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EIERGOOIERS VLAARDINGEN OPGEPAKT

VLAARDINGEN- De politie heeft in Vlaardingen vannacht twee eiergooiers opgepakt. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In Holy Noord zijn sinds november vorig jaar eiergooiers actief. Inmiddels zijn al minstens 65 huishoudens gedupeerd. Vaak wordt in de nacht een ruit van een woning bekogeld met eieren. De slachtoffers zien dit in de ochtend verbijsterd aan en worden opgezadeld met hoge rekeningen van schoonmaakbedrijven. De politie neemt de zaak dan ook hoog op en doet uitvoerig onderzoek. In de nacht van 22 op 23 juli kon de politie twee verdachten van 26 en 27 jaar uit Vlaardingen aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het bureau en worden daar verder gehoord. De politie gaat ervanuit dat er meer eiergooiers verantwoordelijk zijn voor de eerder gemaakte schade. Het onderzoek gaat onverminderd verder en meer aanhoudingen sluit de politie dan ook niet uit.

Wanneer u ook slachtoffer bent geweest hoort de politie dit graag van u. Wanneer u schade heeft, bewaar dan het schaderapport en voeg dit toe bij de aangifte. Alleen zo kunnen de gemaakte kosten verhaald worden. Ook wanneer u getuige bent geweest van een ‘eiergooier’ hoort de politie dit graag. U kunt bellen met 0900-8844, anoniem tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

3 reacties op “EIERGOOIERS VLAARDINGEN OPGEPAKT

 1. Oké,
  Eieren tegen je ramen is niet leuk.
  Maar er zo een ophef over maken.
  Pak een emmertje water of de tuinslang en spoel het weg.
  Er zijn veel ergere zaken m.b.t. vandalisme, het hadden ook stenen kunnen zijn of zwaar vuurwerk.
  Een beetje kwaaiejongens streek vind ik dit.
  Als het tegen één gezin was gericht, was het wel lullig en persoonlijk, maar dit is willekeurig.
  Ik gooide vroeger ook eieren naar bootjes die in de Lange haven voerden. Soms werd ik of één van mijn maatjes bij onze kladden gepakt. Of wij moesten het dan zelf opruimen of kregen een (welverdiende) corrigerende tik. Thuis vertelde ik niets, dan kreeg ik zeker nog een tik.
  Maar deze eieren gooiers zijn wel wat ouder dan ik toen was. Maar een man blijft altijd een kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *