RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEEN FLAUW IDEE WANNEER METRO RIJDT NAAR STRAND HOEK VAN HOLLAND’

HOEK VAN HOLLAND- Wethouder Vincent Karremans (VVD) heeft ‘geen flauw idee’ wanneer metrostation Hoek van Holland Strand geopend zal worden. Dat heeft een woordvoerder van de Rotterdamse wethouder laten weten aan SpoorPro, het vakblad voor de spoorsector.

In november is door Karremans nog aangekondigd dat voor de kerst duidelijk zou worden wanneer de metro in Hoek van Holland naar het strand kan rijden met passagiers. Karremans in de voortgangsrapportage: ‘Op dit moment wordt alles op alles gezet om zo snel mogelijk te starten met de dienstregeling.’

Inmiddels is er wel voortgang geboekt. De RET heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport op 31 oktober gevraagd het informatiedossier te beoordelen en een verklaring over veiligheid af te geven. Op korte termijn wordt hier een reactie op verwacht. De RET kan vervolgens de indienststellingsvergunning aanvragen bij de MRDH. Na ontvangst van de indienststellingsvergunning start de RET met het zogenaamde proefbedrijf, waarbij de volledige dienstregeling zonder passagiers wordt gereden.

1 reactie op “‘GEEN FLAUW IDEE WANNEER METRO RIJDT NAAR STRAND HOEK VAN HOLLAND’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.