WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘KOMST OEKRAÏNERS ZORGT VOOR ONRUST IN ROTTERDAM-NESSELANDE’

ROTTERDAM- Bewoners van Rotterdam-Nesselande, die de komst van 150 flexwoningen aan de Laan van Magisch Realisme met zorgen zien komen, worden nu ook geconfronteerd met de komst van tijdelijke woningen voor Oekraïners. De 130 Oekraïners komen op bedrijventerrein De Kleine Vink aan de Laan van Avant Garde in Nieuwerkerk aan den IJssel (gemeente Zuidplas) aan de grens met Nesselande. ‘De door de gemeente Zuidplas beoogde locatie ligt op een steenworp afstand van de locatie waar de gemeente Rotterdam’, constateert Leefbaar Rotterdam (LR), die het eigen stadsbestuur aan de tand voelt.

Marcel Verhoef (LR): ‘Wat vindt u daar dan van als goede buur? Waarom is dit niet terstond gedeeld met de bewoners van Nesselande? Is er overleg geweest tussen de gemeente Zuidplas en de gemeente Rotterdam over dit voornemen? Zo niet, waarom niet? Zo ja, waar bestond dit uit?’

‘Het bericht over de vestiging van een grote hoeveelheid tijdelijke woningen aan de Laan van Avant Garde heeft – bovenop de verwachtte komst van de flexwoningen aan de Laan van Magisch Realisme – extra onrust en zorgen veroorzaakt in Nesselande’, stelt LR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *