Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EEN NIEUWE LENTE MET VETROUWD BEELD BEATRIXPARK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Met het gebruikelijke beeld wordt het voorjaar ingeluid in het Schiedamse Beatrixpark: rommel naast de vuilnisbakken en achtergelaten zooi op de picknicktafels.

Afgelopen september kwam de fractie van de CU-SGP in Schiedam met het idee om barbecueërs in het Beatrixpark en aan de Maasboulevard in de toekomst aangewezen plaatsen te laten reserveren. Op die manier valt na afloop eenvoudig te achterhalen wie rommel heeft achtergelaten. Wethouder Jeroen Ooijvaar (GroenLinks) zag niets in het idee.

Al bijna 3 jaar staan er grote bakken voor kolenresten op de twee barbecuevelden in het Beatrixpark. Ook aan de Maasboulevard zijn containers geplaatst om het bezoekers makkelijk te maken hun afval kwijt te kunnen.

Bij grote drukte in het Beatrixpark worden kliko’s bijgeplaatst.  Ook worden geregeld gratis picknickkleedjes uitgedeeld.  U kunt dit kleedje na afloop nog gebruiken als afvalzak: er het afval in vouwen en in zijn geheel weggooien in de aanwezige containers voor restafval. Een initiatief van de gemeente en Irado die het belangrijk vinden om het park voor iedereen schoon en leefbaar te houden.

2 reacties op “EEN NIEUWE LENTE MET VETROUWD BEELD BEATRIXPARK SCHIEDAM

 1. Natuurlijk vindt Ooijvaar het niets om die mensen op te voeden. Het is grotendeels zíjn stemvee dat daar zit. Groen links heeft trouwens een hekel aan groen gezien hun politieke maatregelen.

 2. Zonder vooroordelen te hebben; het is wel een bepaald volk wat de teringzooi maakt en achterlaat.
  Dat is een objectieve waarneming van mij welke ik op vrijdag waarnam.
  Verbaasd me bijzonder dat het tijdens de ramadan zo zooitje is.
  Iets is objectief als het onafhankelijk is van de waarneming of voorkeuren van mensen: als er geen interpretatie bij nodig is. Dit staat tegenover subjectief. Het onderscheid tussen objectiviteit en subjectiviteit wordt vaak gekoppeld aan het verschil tussen feiten en meningen.

  Kortom: geen normen en waarden. Geen stadswacht te zien.
  Moet je als middenstander even je tent opengooien.
  Met 10 man om een bbq zitten geen probleem.
  Bij de andere bbq zitten de 10 vrouwen.

  De mensen van de ROTEB mogen de zooi opruimen. Dat alles is een feit. Meningen over bepaalde groeperingen kunnen verschillen, feiten niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *