Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KRITIEK OP DEELSCOOTERS EN HOGE BEGROEIING SCHIEDAM

SCHIEDAM- ‘Ben ik nu degene die voor de fietser op moet komen’, verzucht het Schiedamse VVD-raadslid, na een rondgang op de fiets door zijn eigen wijk. Om zijn wijk De Akkers fietsend in te komen moest Janssen, eerder vandaag, eerst langs een kruising met anderhalvemeter hoge begroeiing. Vervolgens stuit hij verderop in de wijk op een hindernis aan deelscooters.

Afgelopen woensdag was de politicus ook al getuige van een aanrijding tussen een scooter en een personenauto op de Slimme Watering. Oorzaak zou het hoge gras zijn geweest waardoor de vrouw op de scooter bij het oversteken de auto niet zou hebben gezien.

Janssen kwam daarop met een verwijt aan GroenLinks. Die partij is enthousiast over het initiatief om vanaf volgend jaar minder actief te maaien in de maand mei, voor de bevordering van de biodiversiteit. Janssen: ‘Initiatieven als ‘Maai Mei Niet’ zijn allemaal leuk en aardig, maar neemt Jeroen Ooijevaar (wethouder GroenLinks, red.) ook mee dat juist bij kruisingen plantsoenen goed bijgehouden moeten worden voor de verkeersveiligheid? ‘

GroenLinks is ook groot voorstander van de deelscooters.

3 reacties op “KRITIEK OP DEELSCOOTERS EN HOGE BEGROEIING SCHIEDAM

 1. De gorzensloepen die zo geparkeerd staan verbeurd verklaren, de verhuurder zoekt het maar uit. Heeft die verhuurder soms vriendjes in de gemeenteraad dat er hier zo weinig nee gebeurt? En het hoge gras kun je bekeuren als het geen vergunning heeft om hoog te groeien. Iemand die met of zonder scooter wil oversteken vanuit hoog gras moet gewoon goed uitkijken en er niet van uit gaan dat automobilisten helderziend zijn. Ook kan het hoge gras worden verwijderd en vervangen door windmolens met zonnepanelen op het dak. Schiedam wordt toch steeds mooier he?

 2. Hans geef ze geen ideeën, zitten we dadelijk allemaal met windmolens. Maar geen paniek we komen toch in een schuldsanering bij het rijk, dus gelukkig geen centjes voor windmolens. Alhoewel GL heeft wel gekkere dingen voor elkaar gekregen .
  Groen links wat een verschrikking is deze partij.
  Het is echt levensgevaarlijk dat hoge gras, beplanting je kind zal maar naar school moeten fietsen.
  Alles voor de nature toch GL en een dikke vinger naar de burgers

 3. Is al jaren het geval Mr Janssen, mede daardoor ben ikzelf ook aangereden met de scooter door een auto.
  Ook omdat op de kruising geen zicht was op aankomend verkeer.
  Niks nieuws dus, als uw partij daarop had gelet (wat ook toen al de taak van u en collega’s was), was er beter geacteerd.
  En GL, tja die verzint heel mooie plannen, maar alleen uitvoerbaar in dromeland, en bovendien niet als het bij hun in de buurt is.
  GL (vooral elitair clubje), is de partij welke NL kaapt, tja dat u niet zoals hun een portemonnee heeft welke aansluit bij hun plannen is niet relevant, DRAMMEN maar!
  Heeft veel jeugd opgestemd, omdat ze de plannen fantastisch vinden, tot het moment dat het kwartje valt, en dat ze duidelijk wordt dat er bv met de vakantiejob geen elektrische scooter kan worden gekocht…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *