WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN BEZWAAR TEGEN GIFT 2.250 EURO STEUNTREKKERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Ook in Schiedam moet het mogelijk worden voor bijstandscliënten om tot een bedrag van 2.250,- euro per jaar te ontvangen aan giften, naar het voorbeeld van buurgemeente Vlaardingen. Het stadsbestuur is gisteravond door de gemeenteraad verzocht om te onderzoeken waarom Schiedam dit nog niet heeft ingevoerd. Mogelijk zijn de kosten van het verhogen van de vrijstelling giften een reden, denkt een ruime raadsmeerderheid. Het onderzoek moet op 13 december worden gepresenteerd aan de raad.

Wethouder Anouschka Biekman (D66) is bang dat Stroomopwaarts overbelast raakt door nog meer extra taken. De organisatie heeft het nu al extra druk met het uitkeren van energietoeslagen. De raadsvergadering wordt tweekeer geschorst om de fractie van Alles voor Schiedam, ruggespraak te laten houden met de overige fracties, omdat de motie voor de vrijstelling aanvankelijk tegenstrijdigheden bevat.

De gemeenteraad stelt uiteindelijk vast dat gemeenten de vrijheid hebben om de grens van giften te bepalen voor bijstandsgerechtigden alvorens zij gekort kunnen worden op hun uitkeringen. Een dergelijke vrijstelling wordt gezien als een passend signaal voor deze doelgroep ‘in deze lastige tijden’. De uitvoeringskosten voor de invoering kunnen met de gemeente Vlaardingen worden gedeeld, is de gedachte. Mogelijk kan ook Maassluis zich dan aansluiten bij het beleid.

3 reacties op “GEEN BEZWAAR TEGEN GIFT 2.250 EURO STEUNTREKKERS SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *