Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM GEZAMELIJKE AANPAK CRIMINALITEIT VLAARDINGSE HAVENS

VLAARDINGEN- In de strijd tegen verschillende vormen van ondermijnende criminaliteit moet Vlaardingen zich aansluit bij de Noordzeehavenaanpak en daarover op korte termijn in gesprek gaan met het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat bepleit de fractie van de CU-SGP in de Vlaardingse gemeenteraad.

Eind mei stemde de Tweede Kamer in met een motie van de CU en het CDA om te komen tot een structurele Noordzeehavenaanpak in de strijd tegen onder meer drugscriminaliteit en mensensmokkel in of nabijheid de havens.

In de motie wordt gewezen op het feit dat grote én kleine zeehavens vatbaar zijn voor verschillende vormen van ondermijnende criminaliteit. Naast gemeenten moeten ook rederijen, havenbedrijven en beveiligingsbedrijven belangrijke spelers zijn om ondermijning in het havengebied tegen te gaan. Volgens de partijen is het cruciaal om ter voorkoming van verplaatsing van criminele activiteiten (waterbedeffect), afstemming over maatregelen te zoeken met andere Noordzeehavensteden. De Rotterdamse Zeehavenpolitie pleit hier ook voor.

In de evaluatie en het uitvoeringsplan van het Vlaardingse Integraal Veiligheidsplan staat opgenomen dat in samenwerking met douane, zeehavenpolitie, Koninklijke Marechaussee , DFDS en de gemeente gewerkt wordt aan gerichte controles en betere opsporingsmethoden om gezamenlijk de inklimmersproblematiek aan te pakken.

2 reacties op “ROEP OM GEZAMELIJKE AANPAK CRIMINALITEIT VLAARDINGSE HAVENS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *