RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN MET BILLEN BLOOT OVER GELD OEKRAÏNERS

VLAARDINGEN- Er moet alsnog een overzicht komen van alle gedane uitgaven door het gemeentebestuur van Vlaardingen voor de Langdurige Opvang Oekraïners. Met steun van een ruime raadsmeerderheid heeft StadsBelangen Vlaardingen dit afgedwongen bij burgemeester en wethouders. Op basis van het gewenste overzicht moet het raadsleden duidelijk worden in hoeverre de uitgaven in de pas lopen met de begrote bedragen en de te verwachten compensatie van het Rijk.

De gemeenteraad wens het overzicht over het jaar 2022 voor het einde van dit jaar alsnog in handen te hebben. Per volgend jaar wil de gemeenteraad tenminste eenmaal per kwartaal worden geïnformeerd omtrent de voortgang van de uitgaven voor het huisvesten en de opvang van de Oekraïners. Met ingang van de begroting 2024 wil de gemeenteraad de bedragen op de gebruikelijke wijze inzichtelijk in de begroting en jaarrekening terugzien en niet meer onder een bulkbegrip waarin ook andere baten worden opgenomen.

Tot nu toe hebben burgemeester en wethouders kans gezien geen financiële details te delen met de gemeenteraad over de kosten van de langdurige opvang van Oekraïners. Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) handelt zaken bij voorkeur af achter gesloten deuren wanneer het om de huisvesting van Oekraïners gaat. Eerder nam Wijbenga ook zelfstandig het besluit om asielzoekers te huisvesten op een boot in Vlaardingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.