WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE HUURDER IN CONTAINERWONING VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De eerste bewoner heeft zijn intrek genomen in de tijdelijke woningen op het terrein van District U aan de Olivier van Noortlaan in Vlaardingen. Binnenkort zijn alle 318 woningen van het project Fairland Studios bewoond.

Wethouders Bart Bikkers (VVD) en Ivana Somers (Leefbaar) gaven aan Noah Rodenburg als eerste bewoner van Fairland Studios Vlaardingen zijn nieuwe huissleutel. “Het project spreekt mij erg aan omdat ik al langer op zoek ben naar woonruimte. Toen deze mogelijkheid voorbij kwam, heb ik direct gereageerd. Ideaal, want ik woon nu ook dicht in de buurt van mijn werk”, aldus Noah Rodenburg.

Wethouder Bart Bikkers (Stadsprogramma Rivierzone): “Geweldig om hier vandaag samen met mijn collega Ivana Somers aanwezig te zijn en om Noah de eerste sleutel te overhandigen. Dit is een heel leuk en mooi moment. De Rivierzone is het grootste ontwikkelgebied in Vlaardingen waar wonen, werken, studeren en recreëren centraal gaan staan. Aankomende periode gaan meer nieuwe bewoners zich in de Rivierzone vestigen. Hier ontstaat een nieuwe dynamiek.”

Wethouder Ivana Somers (Bouwen en Wonen): “Vlaardingen heeft een grote opgave om te voorzien in de vraag naar woningen en wil een Woonstad zijn waar het prettig wonen is voor iedereen. Dat betekent dat we werken aan een woningvoorraad en een woonomgeving die voor elk wat wils biedt. Flexwonen past in deze tijd, in deze woningmarkt. Het project Fairland Studios is daarmee een moderne woonfaciliteit.”

De komende weken zal aannemer KOERS alle woningen opleveren waarna ze gereed zijn voor bewoning.

Hoewel het project tijdelijk is, is er veel aandacht vanuit de ontwikkelaar en de gemeente voor het realiseren van een prettige leefomgeving. De ruimte tussen en rondom de woningen wordt groen ingericht en bewoners krijgen een mooie pot met plant cadeau. Pal naast Fairland Studios staat een voormalige brandweerkazerne welke wordt ingericht als ontmoetingsruimte en wasruimte voor de bewoners van Fairland Vlaardingen. Een nog te selecteren kunstenaar zal het geluidscherm aan de zuidgevel voorzien van een kunstwerk passend bij het project.

Onder de naam District U ontstaat in de komende jaren in de Rivierzone een nieuw woon-werkgebied op het voormalige Unilever-terrein. De Rivierzone verbindt de stad weer met het water. In deze stoere stadswijk wonen, werken, studeren en recreëren Vlaardingers straks in de historische omgeving van de ruwe oude haven, pakhuizen en de binnenstad. Met woningen en voorzieningen van nu. De komst van de tijdelijke woningen is een logische stap in de ontwikkeling van deze nieuwe stadswijk. Met het centrum van Rotterdam, het strand van Hoek van Holland en het Maaspark op een steenworp afstand, wordt het naar verwachting prima wonen in de studio’s van ca. 27 m2, allemaal voorzien van een eigen badkamer, keuken en buitenruimte.

“Er is veel animo voor de tijdelijke woningen maar er zijn nog enkele studio’s beschikbaar”, vertelt Job Deuster van Gapph Vastgoedbeheer. Deze vastgoedspecialist zorgt voor de verhuur en het beheer van de tijdelijke woningen. Belangstellenden kunnen zich nog inschrijven als geïnteresseerde voor een van de tijdelijke woningen in Fairland Studios. Zij worden door Gapph op de hoogte gehouden van de beschikbaarheid en vervolgstappen om in aanmerking te komen voor een studio.

Meer informatie over District U: www.district-u.nl

Meer informatie over Fairland Studios: www.fairlandstudios.nl

2 gedachten over “EERSTE HUURDER IN CONTAINERWONING VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *