Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOGELGRIEP OP KINDERBOERDERIJ VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Op kinderboerderij Holywood in Vlaardingen is vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de 137 kippen, kalkoenen en kwartels morgen allemaal geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

In de 10-kilometerzone rond Holywood liggen geen pluimveebedrijven. Diergaarde Blijdorp ligt wel in het 10-kilometergebied. De maatregelen hebben geen gevolgen voor bezoekers van de dierentuin. Het vervoersverbod voor deze zone geldt per direct. Vlaardingen ligt in regio 12, waar de regionale ophok- en afschermplicht nog onverminderd van kracht is.

Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Daarnaast gelden regels voor de jacht. Zo is het in dit gebied onder andere verboden te jagen op eenden of te jagen in gebieden waar dat watervogels kan verstoren.

4 reacties op “VOGELGRIEP OP KINDERBOERDERIJ VLAARDINGEN

  1. Binnenkort ook vogelgriep bij tal van puimveebedrijven die ‘toevallig’ op het wensenlijstje van het COA staan. Kan de hele boel worden geruimd. En maar praten met Remkes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *