Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘LEEFBAAR MAESSLUYS BUITENGEWOON ASOCIAAL AFGESERVEERD’

MAASSLUIS- De nieuwe partij Leefbaar Maessluys is op een buitengewoon asociale manier afgeserveerd bij de onderhandelingen voor een nieuw stadsbestuur. Korte tijd later kon opponent Maassluis Belang (MB) daardoor aanschuiven door alleen maar bij het kruisje te tekenen. Dat is wat raadslid Gary Brouwer van Leefbaar verkondigt in de gemeenteraad. Daarnaast wordt de nieuwe wethouder Denise Mulder-Solleveld – vlak voor haar beëdiging – onder vuur genomen door Brouwer. Hij verwijt haar partij nul inhoudelijke inbreng. Mulder heeft moeite zich te verweren.

Brouwer : “U bent natuurlijk op het allerlaatste moment de onderhandelingen ingestapt, want vlak daarvoor is door PvdA en CDA de stekker eruit getrokken. Inhoudelijk is er gewoon verder gegaan waar wij destijds waren gebleven. Kan mevrouw Mulder mij enkele voorbeelden noemen van al die inhoudelijke thema’s waar Maassluis Belang daarna nog input aan heeft geleverd?”

Mulder: “Nou, ik weet niet of ik hier nou perse thema’s moet gaan noemen, want op zich hebben wij alle punten met elkaar doorgenomen en hebben wij daar waar wij graag iets anders of scherper of input wilde brengen, die input geleverd. Op tal van onderwerpen hebben wij daar ons verschil kunnen maken.”

Denise Mulder-Solleveld (MB): “Nou, ik weet niet of ik hier nou perse thema’s moet gaan noemen, want op zich hebben wij alle punten met elkaar doorgenomen. En ik snap dat u daar heel hard aan heeft gewerkt, daar zeg ik ook zeker niets van.”
Brouwer: “Ik hoor daar geen concrete voorbeelden bij. Het is best vrij snel gedaan. Als wij 6 weken zijn bezig geweest en u stapt aan het einde in. Ik moet zeggen, ik herken vrij weinig in het coalitieakkoord van het programma van Maassluis Belang. Er staat weinig concreets van uw partij in. Mijn constatering is dan toch dat u gewoon bent aangeschoven aan het eind en heeft getekend bij het kruisje.”

Mulder: “Ik ga er één noemen dan, want ik heb eigenlijk geen zin om een heel lijstje op te noemen. Wat wij heel graag wilden is de doorontwikkeling van onderwijs. Ieder kind moet in een reguliere klas terecht kunnen komen. Dat lukt niet zo heel erg goed op dit moment. Daar hebben wij echt wel extra punten aan toegevoegd die voor ons belangrijk waren. Doe ik toch een tweede: U ziet uw wijkplatforms niet meer terug, maar wij hebben wel de wijkouders.“

Brouwer: “Kijk, dat onderwijspunt, dat is op zich heel mooi, maar volgens mij waren de kernthema’s tijdens de gemeenteraadsverkiezingen ‘vertrouwen tussen burger en bestuurders , veiligheid en wonen’. Daar heb ik toch vrij weinig concreets van gehoord.”

Vorige maand is een einde gekomen aan de coalitieonderhandelingen in Maassluis tussen CDA, PvdA,
VVD en Leefbaar Maessluys. In de eindfase zouden CDA en PvdA de onderhandelingen hebben opgeblazen. Daarbij was het vreemdelingsenstandpunt van Leefbaar het struikelblok.

1 reactie op “‘LEEFBAAR MAESSLUYS BUITENGEWOON ASOCIAAL AFGESERVEERD’

  1. Dat linkse schorem (waaronder tegenwoordig helaas ook de VVD) toont zich steeds weer een slechte verliezer, de partijen die er voor het volk zijn worden landelijk en regionaal steeds weer geboycot en aan de kant geschoven. Lekkere democratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *