Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE RAAD AKKOORD MET SANERING BROEKPOLDER

VLAARDINGEN- Een ruime Vlaardingse raadsmeerderheid (28 stemmen vóór, 3 tegen) is akkoord met het voor 1,5 miljoen euro meebetalen aan de herinrichting na sanering van een deel van de Broekpolder. Ook wil een raadsmeerderheid (27 stemmen vóór en 4 tegen) dat het stadsbestuur, in overleg met de Provincie en andere betrokken instanties, de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam verantwoordelijk stelt voor de kosten van het te saneren deel van de Broekpolder. Het Vlaardingse groengebied is opgespoten met giftig Rotterdams havenslib. Raadslid Willem de Man (SP): ‘Bedrijven en aandeelhouders hebben er miljarden mee verdiend. Nu mogen de inwoners 6,6 miljoen sanering betalen.’

Voor de meest vervuilde delen van de Broekpolder heeft de Provincie in 2019 aangegeven geld ter beschikking te willen stellen om de sanering te versnellen. Dat doet ze voor maximaal 70% van de totale kosten. De Provincie wil op korte termijn zekerheid over de overige 30%. Als die zekerheid er niet zou komen zou de Provincie het aanbod intrekken en is er geen bijdrage en dus geen kans om het gebied versneld aan te pakken.

Met ongeveer 20 jaar zullen de heringerichte delen van de Broekpolder weer echt aan gaan voelen als bos na de sanering. Volgroeide bomen zijn er na ongeveer 30 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *