WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INBREKER SCHIEDAM STEELT 10.000 EURO TIJDENS PROEFTIJD

SCHIEDAM- De inbreker die op 6 december toesloeg bij de Poolse supermarkt Malinka aan de ‘s-Gravenlandseweg in Schiedam zat nog in zijn proeftijd van 2 jaar. De proeftijd was hem op 13 september opgelegd door de meervoudige strafkamer.

De 48-jarige Antilliaan Lee W. heeft bij de Poolse winkel een geldbedrag van ongeveer 10.000,- euro gestolen en meerdere rokersbenodigdheden, een laptoptas met daarin een laptop, een mobiele telefoon en een boormachine.

Door de inbraak komt de voorwaardelijke straf weer in beeld voor W.: Een gevangenisstraf voor de duur van 100 dagen. Daarnaast is W. verplicht zich te melden bij Antes reclassering, gedurende de proeftijd of zolang en frequent als de reclasseringsinstelling dit noodzakelijk vindt. Ook zou W., in samenspraak met de reclassering, en wanneer dat mogelijk en noodzakelijk geacht wordt, opgenomen worden in een forensischekliniek of een soortgelijke zorginstelling, te bepalen door de justitiële instantie die verantwoordelijk is voor plaatsing. De opname zou starten wanneer de reclassering hiertoe het initiatief zou nemen. ‘Het innemen van medicijnen kan onderdeel zijn van de behandeling’, aldus de rechtbank in het vonnis van september.

1 reactie op “INBREKER SCHIEDAM STEELT 10.000 EURO TIJDENS PROEFTIJD

  1. Wat een sterk verhaal, een gauwdief op proefverlof en een supermarkt die toevallig tien ruggen cash klaar had liggen voor hem. Stinkt aan alle kanten, zeker aan de kant van justitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *