Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERBOD PARKEREN DEELSCOOTERS IN PARKEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Schiedam gaat het parkeren van deelscooters en- fietsen verbieden in parken, zeer smalle woonstraten en grote loopgebieden. Deze gebieden worden elektronisch begrensd door middel van ‘geofencing’. Gebruikers kunnen de deelscooters en – fietsen buiten de toegestane gebieden niet afmelden. Dit voorkomt voor een belangrijk deel de kans op parkeeroverlast of hinder. Als zich desondanks toch overlast voordoet, kunnen melders dit aangeven op de website van de aanbieder. Op de website van de gemeente Schiedam staat een webpagina met de directe links naar de webpagina’s van de aanbieders.

De gemeente Schiedam staat het aanbieden van deeltweewielers toe, maar stelt hieraan wel eisen. Daarom moeten aanbieders voortaan een vergunning hebben om in Schiedam actief te mogen zijn. Zo kunnen de scooters en fietsen worden gebruikt, terwijl overlast zoveel mogelijk wordt voorkomen.
Aan een vergunning voor het aanbieden van de deelscooters en -fietsen is een maximumaantal gekoppeld. Aanbieders mogen niet meer deeltweewielers aanbieden dan het vergunde aantal. Binnen Schiedam worden maximaal 12 vergunningen afgegeven, drie vergunningen per type deeltweewieler: deelfiets, deelscooter, deelbakfiets en deelstep. Voor deelsteps worden pas vergunningen verleend als het ministerie de elektrische step als bijzondere bromfiets heeft aangewezen. Op dit moment is het gebruik van de steps op de openbare weg nog niet toegestaan.

De gemeente monitort het gebruik van deeltweewielers in Schiedam en spreekt aanbieders aan als sprake is van het overtreden van de voorwaarden. Bij het regelmatig overtreden van deze voorwaarden kunnen vergunningen vroegtijdig door de gemeente worden ingetrokken.

Aanbieders van deeltweewielers kunnen een vergunning aanvragen vanaf maandag 2 mei 2022 tot en met zondag 12 juni 2022. Naar verwachting worden de vergunningen verleend in de tweede week van juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *