Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL KANTOREN AMBTENAREN AFSTOTEN

VLAARDINGEN- Door het afstoten van kantoorruimten voor ambtenaren hoopt de gemeente Vlaardingen te kunnen besparen. Het inkrimpen van het aantal dienstpanden is eerder aangegeven in één van de ombuigingsvoorstellen om weer financieel gezond te worden. Minder dienstpanden betekent minder beheerlasten en minder bedrijfsvoeringskosten, naast mogelijke opbrengsten door verkoop of verhuur. Het voornemen is om van vijf naar twee locaties te gaan.

Op dit moment maakt de gemeentelijke organisatie gebruik van het Stadhuis en stadskantoor, de Stadswerf (Van Heusdenlaan), het Stadsarchief (Plein-Emaus), en panden aan de Hofsingel en in de Waalstraat (etage boven de bibliotheek).

Er wordt onderzoek gedaan naar het meer thuiswerken en welke effecten dat heeft voor het aantal panden. En waar de mogelijkheid zich voordoet om vastgoed van de hand te doen tegen de juiste condities. Met de uitkomsten van deze inventarisaties en onderzoeken weten burgemeester en wethouders pas wat de mogelijke besparingen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *