Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HASJ ONDERSCHEPT DOOR POLITIE VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Tijdens het preventief fouilleren heeft de politie in Vlaardingen zaterdagavond diverse zakjes hasj en geld van straat gehaald.

Preventief fouilleren mag niet als ‘oneigenlijk middel’ worden ingezet om bijvoorbeeld ondermijning of illegale activiteiten in een bepaald gebied aan te pakken. Alleen in buurten die zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied mag de politie preventief fouilleren. In de Gemeentewet is vastgelegd dat de burgemeester alleen een wijk kan aanwijzen als veiligheidsrisicogebied na overleg met de officier van justitie. Bovendien moet de burgemeester het aanwijzingsbesluit goed motiveren. Hiervoor is een onderbouwde rapportage (bijvoorbeeld van de politie) noodzakelijk.

1 reactie op “HASJ ONDERSCHEPT DOOR POLITIE VLAARDINGEN

  1. Merkwaardig, is het strafbaar om een paar centen op zak te hebben? En hasj, dat koop je toch gewoon bij de coffeeshop? Gedogen noemen ze dat. Het is ook een essentiëel product, want tijdens de lockdown toen ik niet naar de kapper kon kon ik wel gewoon aanschuiven in de rij bij zo’n hasjkit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *